Elon Musk, Starship ısı kalkanını tepsi olarak kullandı

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
Elon Musk, Starship ısı kalkanını tepsi olarak kullandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent Türkçe

SpaceX CEO'su Elon Musk ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek sohbet etti. O anlara ilişkin bir fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu. Çünkü Musk’ın önündeki servis tepsisinde ilginç bir ayrıntı yakalandı.

Elon Musk ve Joko Widodo, SpaceX’in ABD’deki Stargate Tesisi’nde 15 Mayıs günü bir araya gelerek, elektrikli araçlar ve uzay çalışmaları gibi konuları tartıştı. İkilinin sohbetini gösteren fotoğrafta, atıştırmalıkların yer aldığı tepsinin aslında Starship roketlerinde kullanılan seramik ısı kalkanının parçası olduğu ortaya çıktı. 

Independent Türkçe’nin haberine göre, Elon Musk’ın Endonezya’da Tesla için yatırım yapmak için değerlendirmede bulunduğu ileri sürülüyor. Endonezya, elektrikli araç bataryalarının üretiminde oldukça önemli bir bileşen olan nikelde dünyanın en büyük üreticilerinden biri.

MUSK, STARSHIP PARÇASINI TEPSİ YAPTI

Starship ısı kalkanının tepsi olarak kullanıldığı sohbeti gösteren meşhur fotoğrafı, Widodo Twitter hesabından paylaştı. YouTuber TJ Cooney, "Starship roketleri için kullanılan seramik parçaya bakın. Atıştırmalıkları koymak için kullanılmış" diyerek tepsiye dikkat çeken ilk isimlerden oldu. 

SpaceX’te çalışan havacılık ve uzay mühendisi Sidney Chambers, YouTuber’ın paylaşımına yaptığı yorumda “Bu defa haklısın” şeklinde cevap vererek iddiayı doğruladı. 

Peki, seramik ısı kalkanı ne işe yarıyor? Futurism sitesinin haberine göre, bu parçalar birbirine yakın şekilde konumlandırılarak roketlerin çevresinde yüksek teknolojili zırh oluşturuyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...