Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldü

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masa tenisi oynarken çekilen bir fotoğrafı NFT'ye dönüştürüldü. Erdoğan'ın fotoğrafı oldukça beğenilmişti ve artık NFT hali Cumhurbaşkanı'na teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç,

üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masa tenisi oynadığı sıradaki raket tutuşunun NFT'ye (Nitelikli Fikri Tapu - non-fungible token) dönüştürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldüO fotoğrafın NFT hali 

Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın masa tenisindeki merak edilen raket tutuşu, Nitelikli Fikri Tapu'ya dönüştü ve Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından kendilerine hediye edildi. Yenilikçi teknolojileri yakından takip eden dijital gençlerin bakanı Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu tebrik ediyorum." şeklinde bir açıklama yaptı. 

Nisan ayınd Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yeni bir karar alarak, NFT'nin Türkçe karşılığını bulduklarını açıkladı. Ali Taha Koç, yeni çalışmalarda ve açıklamalarda, NFT'nin açılımı için 'Nitelikli Fikri Tapu' terimini kullanacaklarını belirtti. Ayrıca kısaltmayı seslendirirken 'eN eF Ti' yerine 'Ne Fe Te'nin kullanılması gerektiğini vurguladı. Böylece harflerin İngilizce okunuşları yerine Türkçe okunuşlarının tercih edileceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...