WhatsApp artık bazı iPhone telefonlarda çalışmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
WhatsApp artık bazı iPhone telefonlarda çalışmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi sürümüne desteğini sona erdireceğini açıkladı. Yani bu sürümleri kullanan akıllı telefonlarda artık uygulama çalışmayacak.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında en yeni gelişmeleri aktaran WABetaInfo, iPhone sahiplerini ilgilendiren bir güncellemeyi tespit etti. Apple tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, 24 Ekim 2022 gününden sonra bazı cihazlar artık mesajlaşma ağını kullanamayacak. Uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyenlerin cihazlarını en son iOS sürümüne güncellemesi gerekecek. Eğer cihaz, yeni güncellemeleri alamayacak kadar eskiyse ne yazık ki WhatsApp’a veda etmek zorunda kalacak. 

IPHONE 5 VE 5C WHATSAPP İLE VEDALAŞMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

WhatsApp, iPhone kullanıcıları için iOS 12'yi temel alıyor. Yani iOS 12’den daha eski sürümler uygulamayla vedalaşmaya başlıyor. iOSs 10 ve iOS 11 çalıştıran iPhone 5 ve iPhone 5c akıllı telefon kullanıyorsanız 24 Ekim’den sonra uygulama üzerinden iletişim kuramayacaksınız. Bununla birlikte, iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6s kullanıyorsanız, cihazınızda WhatsApp'ı kullanmaya devam edebileceksiniz.

Uygulama tarafından yapılan resmi açıklama, “WhatsApp, 24 Ekim 2022'den sonra iOS'un bu sürümünü desteklemeyi bırakacaktır. Lütfen Ayarlar> Genel'e gidin, ardından en son iOS sürümünü edinmek için Yazılım Güncelleme'ye dokunun.” şeklinde idi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...