Dünyanın en uzun gökdeleninden bile daha büyük! Dünya'ya doğru hızla yaklaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Dünyanın en uzun gökdeleninden bile daha büyük! Dünya'ya doğru hızla yaklaşıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / NTV

NASA, 'potansiyel tehlikeli' sınıfında yer alan 1,8 km'lik çapa sahip '7335 (1989 JA)' isimli asteroidin Dünya'ya doğru yaklaştığını açıkladı. 1,8 km'lik bu asteroit, dünyanın en yüksek binası olan Dubai'deki Burj Khalifa'nın bile iki katı büyüklüğünde.

Yerden yüksekliği 830 metre olan Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binası konumunda. Ancak şu anda gezegenimize doğru bir rota çizerek yaklaşan devasa bir asteroit Burj Khalifa'nın bile iki katı büyüklüğünde. Çünkü 7335 (1989 JA) adlı asteroidin çapı tam 1,8 kilometre. Üstelik bu dev asteroidin Cuma günü Dünya’nın yakınından geçmesi bekleniyor.

NASA tarafından 'potansiyel tehlikeli' sınıfında yer alan asteroit, aslında bizler için o kadar da risk taşımıyor. Çünkü araştırmacıların hesaplamasına göre, asteroit Dünya'nın yaklaşık 4 milyon kilometre uzağından geçecek. Dünya ile Ay arasındaki mesafenin bile 10 katı daha uzak. 

EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Asteroidleri takip eden NASA Yakın Dünya Nesne Araştırmaları Merkezi, asteroidin 27 Mayıs 2022 Cuma günü Türkiye saatiyle 17.26'da Dünya'ya en yakın konuma geleceğini açıkladı. Araştırmacılar, Dünya'dan 0.026 astronomik birim uzaklıkta olacağını ve yaklaşık 50 bin km/saat hızla ilerleyeceğini belirtiyor. 

Bu arada, NASA, 7335 (1989 JA) isimli asteroidin 2022'de Dünya'nın yakınından geçen en büyük asteroit olacağını da açıkladı. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...