Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google’ın yapay zekası kendine hayran bıraktı: Yazılan her şeyi resme dönüştürüyor

Düzenleyen:
Google’ın yapay zekası kendine hayran bıraktı: Yazılan her şeyi resme dönüştürüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, metinleri resme dönüştüren yapay zeka sistemini tanıttı. Şirketin Beyin Ekibi tarafından oluşturulan Imagen isimli yapay zeka modelinin ‘benzeri görülmemiş derecede fotogerçekçilik ve derin bir dil anlayışı" sunduğu belirtiliyor.

Milyarder Elon Musk’ın satın aldığı yapay zeka şirketi OpenAI da, DALL-E isimli bir sistem geliştiriyor. DALL-E de yazılan metinleri görselleştiriyor ve üstelik başlıklar da atıyor. Ancak Google'ın yapay zeka sistemi daha gerçekçi görüntüler oluşturmaya çalışıyor.
Araştırmacılar, Imagen'in diğer metinden görüntü oluşturan sistemlerden daha başarılı olması için DrawBench adlı bir ölçüt oluşturdu. Bu ölçüt ile her modele 200 metin listesi giriliyor. Ardından insanlar tarafından her bir görüntü değerlendiriliyor. 
Google, "Hem örnek kalitesi hem de resim-metin hizalaması açısından yan yana karşılaştırmalarda Imagen diğer modellerden daha başarılı" dedi.
Imagen web sitesinde gösterilen örneklerin küratörlüğünü yaptığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle, bunlar modelin oluşturduğu en iyi resimler. Yani yanıltıcı olabilir. 
DALL-E gibi Imagen de henüz piyasaya sürülmedi. Google, çeşitli nedenlerle henüz halk tarafından kullanıma uygun olduğunu düşünmüyor. Örneğin, metinden görüntü oluşturan sistemler genellikle internetten alınan ve derlenmeyen büyük veri kümeleriyle eğitilir ve bu tür görselleri kullanır. Bu da bir dizi sorunu beraberinde getirir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...