Samsung'un planları altüst oldu: Akıllı telefon bulmakta zorlanabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Samsung'un planları altüst oldu: Akıllı telefon bulmakta zorlanabilirsiniz

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Teknoloji devi Samsung, akıllı telefon denilince akla ilk gelen markalardan biri. Şirketin düşük bütçeliden Premium (üstün özellikli) modellere kadar çok çeşitli bir cihaz yelpazesi bulunuyor. Ancak pandemi ve devamında gelen tedarik zinciri sıkıntısı teknoloji üreticisini de vurdu.

Kore merkezli Maeil Business News'in bir raporuna atıfta bulunan SamMobile'ın haberine göre, Samsung 2022'de akıllı telefon üretimini büyük oranda azaltacak. Şirketin bu yıl üretmeyi planladığı telefon sayısını 310 milyondan 280 milyona indirdiği aktarıldı. Bu sayı yine de fazla görünüyor evet ancak şirketin orijinal hedefinden ve Samsung’un geçtiğimiz yıllardaki üretim sayısından oldukça düşük. Görünüşe göre bu hamle, ekonominin daha da kötüleşme ihtimaline karşı şirketlerin önlemi. 

Haber kaynaklarına göre, üretim hedeflerindeki bu düşüş amiral gemisi son teknoloji akıllı telefonlardan daha düşük fiyatlı modellere kadar geniş bir ürün yelpazesini etkileyecek. 

The Verge’ün haberine göre, daha ucuz telefonların üretimini azaltmak mantıksız geliyor. Çünkü ekonomik bir gerileme sırasında daha fazla insan bu tür düşük bütçe gerektiren cihazlara yönelir. Ancak daha uygun fiyatlı telefonları satın alan kişilerin genellikle gerekmedikçe yeni bir telefon almayacağı düşünülüyor. Bu nedenle, amiral gemilerinde olduğu gibi bu telefonların da üretimi azaltılıyor. 

Samsung, devam eden bir pandeminin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ve sürekli artan enflasyonun etkilerini hisseden tek teknoloji şirketi değil. Apple'ın da 2021'de ürettiğiyle aynı sayıda telefon üretmeyi planladığı için bu yıl nispeten daha durgun satışlar beklediği bildiriliyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...