Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medyada akraba hışmına son: 'Yakın arkadaşlar' özelliği artık Twitter'da

Düzenleyen:
Sosyal medyada akraba hışmına son: 'Yakın arkadaşlar' özelliği artık Twitter'da

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformları, sevilen özellikleri birbirlerinden kopyalamaya devam ediyor. Son olarak, özellikle Instagram'da gördüğümüz ve oldukça sevilen 'yakın arkadaşlar' özelliği Twitter'a geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar attıkları tweetlerin kimler tarafından görüleceğini seçebilecek.

'Yakın arkadaşlar' özelliği, sosyal medya hesaplarında rahat dolaşmak ve özel paylaşım yapmak isteyenler için adeta kurtarıcı oldu. Instagram'da çok sık kullanılan bu özellik, Özellikle Meta'ya ait uygulamalarda (Facebook, Instagram ve WhatsApp) dikkat çekiyordu, şimdi bir platform daha bu özelliği kopyalıyor.

Kullanıcılar tarafından sevilen özellik, artık Twitter'da da yer alacak. Kullanıcılar, Twitter Circle isimli özellik sayesinde tweetlerinin kimler tarafından görüleceğini seçebilecek.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Mayıs ayının başında ortaya çıkan Twitter Circle özelliği, herkesin görmesini istemediğiniz (veya sadece belirli kullanıcıların görmesini istediğiniz) tweetler paylaşmanızı mümkün kılıyor. Instagram'ın çok sık kullanılan ve oldukça beğenilen 'yakın arkadaşlar' özelliğine benzeyen bu yenilik, geniş çapta kullanıcıya yayılmaya başlamış gibi görünüyor.

TWİTTER CİRCLE NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

Şu anda hangi kullanıcıların Twitter Circle özelliğini aldığı tam olarak bilinmiyor. Bundan dolayı özelliği kullanıp kullanamayacağını öğrenmek isteyenlerin Twitter uygulamasını güncellemesi gerekiyor.

Özellik şöyle kullanılıyor:

1- Uygulamayı güncelledikten sonra tweet paylaşma kısmına gelin.

2- Tweet yazma kısmının üst bölümünde 'Herkese açık' olarak seçilen bir açılır menü çıkacak. Bu menüye tıkladıktan sonra -eğer özellik size sunulmuşsa- Circle'ı seçebilir ve ardından tweet'inizi görmesini istediğiniz kullanıcıları seçebilirsiniz.

Twitter Circle tam olarak kullanıma açılmadığı için özellikleri de tam olarak bilinmiyor ancak bugüne kadar gelen bilgilere göre, sizi takip edip etmemesi fark etmeksizin Circle'a 150 kullanıcıya kadar ekleme yapabilirsiniz. Ayrıca her tweet için ayrı olarak kullanıcı ekleyip çıkartmak mümkün.

KULLANICILAR BUNU FARK EDEBİLECEK

Ek olarak Twitter Circle'a eklediğiniz kullanıcılar bunu fark edebilecek. Twitter, paylaştığınız tweet'in hemen altında "Yalnızca Twitter Circle'daki kullanıcılar bu tweet'i görebilir" şeklinde bilgilendirmede bulunacak.

Circle ile paylaşılan tweet'ler, beğeni ve yoruma açık olsa da retweet edilemiyor. Fakat kullanıcıların ekran görüntüsünü alabileceğini veya tweet'leri indirebileceğini unutmamak lazım. Ayrıca Twitter topluluk yönergelerine uyulması gerektiğini de belirtmek gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...