Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telegram ücretli mi oluyor? 'Premium' abonelik planı göründü

Düzenleyen: / Kaynak: Financial Express
Telegram ücretli mi oluyor? 'Premium' abonelik planı göründü

TEKNOLOJİ Haberleri  / Financial Express

Mesajlaşma uygulaması Telegram kullanıcıları için yeni bir abonelik planı yolda. Ücretli Premium abonelik planına ödeme yapan kullanıcılar, özel tepki emojilerine ve bazı çıkartmalara erişebilecek.

Geliştirici Alessandro Paluzzi’nin Twitter'da paylaştığı yeni sızıntı bilgilere göre, Telegram ücretli bir abonelik planı getirmeye hazırlanıyor. Şirket ‘ücretsiz’ vurgusunu yaptığı sloganı bırakıyor ve kullanıcıların uygulama için ödeme yapmasına izin verecek yeni bir abonelik modelini test ediyor.

Şu anda kullanıcılar, “Telegram sonsuza kadar ücretsiz olacak - Reklam yok. Ücret yok” yazan slogan ile karşılaşıyor. Ancak Paluzzi’nin uygulamada keşfettiği yeni slogana göre bu değişiyor. Paluzzi’nin paylaştığı bilgilere göre, sloganda artık “Telegram, sohbetler ve medya için ücretsiz sınırsız bulut depolama alanı sağlar” yazıyor. 
Yeni slogan henüz mesajlaşma uygulamasında aktif değil ve muhtemelen yalnızca premium abonelik resmi olarak duyurulduğunda etkinleştirilecek. 

EMOJİ TEPKİLERİ TELEGRAM PREMIUM'DA

Bu arada, iOS için Telegram’ın 8.7.2 beta sürümünde yeni tepki emojileri ve çıkartmaları da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu yeni özellikler, yalnızca uygulamanın Telegram Premium olarak bilinen ücretli abonelik sürümünün kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. 

Şirket, abonelik planının fiyatlandırması ve özelliğin tam olarak kullanılabilirliği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Özellikle pandemi sürecinde ve WhatsApp’ın gizlilik kurallarını değiştirmeye yönelik adım atması üzerine milyonlarca kullanıcı kazanan Telegram, uygulamayı hızla geliştirmeye devam ediyor. Görüntülü, sesli aramaların yapılabildiği uygulama, elbette mesajlaşma odaklı hizmet veriyor. Ayrıca WhatsApp’tan farklı olarak daha büyük grupların bulunduğu kanallar yer alıyor. Bu kanalların en önemli ve ayırt edici özelliği kullanıcıların bir kanala üye olduklarında isterlerse numaralarını gizleyebilmesi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Financial Express
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...