TUSAŞ 2023’te faaliyete geçirecek: Yıldırım Test Tesisinden ilk görüntüler

Düzenleyen: / Kaynak: AA, İHA,
TUSAŞ 2023’te faaliyete geçirecek: Yıldırım Test Tesisinden ilk görüntüler

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA, İHA,

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) özgün ürünlerin testlerini yapacağı Yıldırım Test Tesisi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Tesisin 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesiste hava araçları dahil olmak üzere tüm nesneler üzerinde yıldırım etkileri gözlemlenebilecek ve önlemlerin alınması için değerlendirmelere yapılacak. TUSAŞ tarafından üretilen Yıldırım Test Tesisindeki ilk testler Milli Muharip Uçak (MMU) özelinde gerçekleştirecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) özgün ürünlerin testlerini yapacağı Yıldırım Test Tesisi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. 
Tesisin 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesiste hava araçları dahil olmak üzere tüm nesneler üzerinde yıldırım etkileri gözlemlenebilecek ve önlemlerin alınması için değerlendirmelere yapılacak. 
TUSAŞ tarafından üretilen Yıldırım Test Tesisindeki ilk testler Milli Muharip Uçak (MMU) özelinde gerçekleştirecek. 
MMU’nun yıldırımın etkisiyle uçuş güvenliğini bozucu hiçbir fiziksel zarar ya da elektromanyetik etkileşim olmadığı test edilecek ve yakıt sistemi değerlendirilecek. 
MMU’nun uçuş güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, görev sistemlerinin de yıldırım esnasında zarar görmemesi ve yıldırım etkilerinin MMU platformunun görev yapmasını engellemeyeceği test edilecek.
Yıldırım Test Tesisi, yüksek gerilim ve yüksek akım içeren doğal yıldırım olayının laboratuvar ortamında yapay olarak kontrollü, ölçülebilir bir şekilde üretilmesini sağlayacak. 
Tesis; yüksek gerilim, yüksek akım üreteçleri, yakıt test sistemleri, kontrol ve ölçüm sistemlerinden oluşacak. 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Yıldırım Test Tesisine ilişkin açıklama yaptı. 
Prof. Dr. Kotil, “Savunma sanayiimiz ve ülkemiz için yüksek teknolojileri içeren yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Milli Muharip Uçak başta olmak üzere tüm özgün ürünlerimizin testlerini yerli olarak yapabileceğimiz bir tesisi daha ülkemize kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz“ dedi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA, İHA,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...