Elon Musk amacına ulaşıyor: Twitter gizli kapıları açacak

Düzenleyen:
Elon Musk amacına ulaşıyor: Twitter gizli kapıları açacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk’ın bot (sahte) hesaplarla ilgili endişelerini gidermek için Twitter, milyardere verilere erişim izni vermeye hazırlanıyor. Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşması şu anda bekletiliyor, bunun nedeni ise Musk’ın Twitter verilerine inanmayarak, sosyal medya platformunda daha fazla bot hesap bulunduğunu ileri sürmesi.

ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Twitter’a yakın bir kaynağın ifadelerini gündeme taşıdı. Haber kaynağına göre, Twitter, Elon Musk’a bütün tweetleri gösteren ‘firehose’ API'sine erişim izni verecek. Nisan ayında Elon Musk, yasal olarak Twitter'ı satın almak üzere anlaşmıştı ancak platformun yüzde 5 olarak açıkladığı bot hesap verilerinin aksine yüzde 20 sahte hesap bulunduğunu ileri sürerek anlaşmayı askıya aldı. 
Bazı finans analistlerine göre, Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını askıya almasının arkasındaki neden aslında çok başka. Milyarder girişimcinin 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasında pazarlık yapmak istediği ileri sürüldü. 
6 Haziran Pazartesi günü bir SEC dosyasında Tesla CEO'su, Twitter'ı bot hesaplar hakkında yeterli veri sağlamamakla suçladı. Musk’ın avukatlarının gönderdiği mektupta Twitter açıkça sözleşmeden geri çekilmekle tehdit edildi. 
Twitter, anlaşmanın planlandığı gibi ilerleyeceğinden hala emin. Bloomberg News’in aktardığına göre, bir şirket içi toplantıda, Twitter'daki üst düzey bir yönetici, çalışanlara anlaşmanın normal bir şekilde ilerlediği ve Temmuz sonu veya Ağustos başında hissedar oylaması için ayarlandığı konusunda güvence verdi.
Twitter hissesi, Musk tarafından belirlenen 54.20 dolarlık fiyatın oldukça altında işlem görmeye devam ediyor ve anlaşmayla ilgili şüpheleri artırıyor. The Verge teknoloji sitesinin ulaştığı Twitter açıklama yapmadı ancak Musk'ın SEC dosyasına cevaben yayınlanan bir açıklamasını gönderdiler. 
Açıklamada, "Twitter, işlemin birleşme sözleşmesinin şartlarına uygun olarak tamamlanması için Musk ile işbirliği içinde bilgi paylaşmaya devam etti ve etmeye devam edecek" denildi.  Devamında ise, "İşlemi kapatmayı ve birleşme sözleşmesini kararlaştırılan fiyat ve şartlarda yürürlüğe koymayı amaçlıyoruz." İfadesine yer verildi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...