WhatsApp'tan 'ne gerek vardı' dedirten özellik: Herkes anında görecek

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
WhatsApp'tan 'ne gerek vardı' dedirten özellik: Herkes anında görecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Platform son dönemlerde onlarca yeni işlev ve özelliği kullanıcılara sundu ya da sunmak için gün sayıyor. Şimdi bir yeni özellik daha tespit edildi ve bu kez gruplarla ilgili.

WhatsApp, gruplar için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle son bir yıldır şirket, gruplara ciddi şekilde odaklandı. Önümüzdeki haftalarda, aylarda grupları içine alan daha büyük bir grup olarak bilinen 'Topluluklar' özelliğini başlatması bekleniyor. Ayrıca şirket, geçtiğimiz hafta grup katılımcı sayısını da 256'dan 512'ye çıkararak gündeme oturmuştu.

WHATSAPP GRUP ONAYLARI GELİYOR

2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan WhatsApp, gruplara 512 kişiye kadar kişi ekleme özelliğini yayınladıktan bir hafta sonra yeni bir özellik üzeride çalışırken yakalandı. Grup yöneticilerinin gruplarını daha iyi yönetmesine olanak tanıyan yeni bir özellik geliştiriyor. Meta'ya ait mesajlaşma platformu, 'grup üyeliği onayı' adı verilen yeni bir seçenek üzerinde çalışıyor.

WhatsApp'tan 'ne gerek vardı' dedirten özellik: Herkes anında görecek

WABetaInfo sitesinin elde ettiği bu ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, grup yöneticileri bu özelliği etkinleştirdiğinde, bir grup davet bağlantısını kullanarak gruba katılmak isteyen tüm kişilerin bir grup yöneticisi tarafından manuel olarak onaylanması gerekecek. Ayrıca bu etkinlik grup sohbetinde görünecek.

Hatta grup bilgilerinin hemen içinde grup yöneticilerinin gruba katılmak isteyen kişilerden gelen tüm istekleri yönetebilecekleri yeni bir bölüm olacak. Ek bilgi olarak, grup isteklerinin onaylanabilmesi için grup yöneticilerinin bu özelliği doğrudan grup ayarlarında açması gerekecek. Ayrıca, WhatsApp bu güncellemede cinsiyetten bağımsız bazı yeni emojiler de ekliyor.

Yeni grup üyeliği onay sistemi geliştirme aşamasında ve gelecekteki bir güncellemede yayınlanacak. Henüz ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. 

WhatsApp yakın zamanda emoji ile mesajlara tepki vermeyi mümkün hale getirdi. Bu özellik Instagram direkt mesajlarda uzun zamandır mevcuttu. Bununla birlikte, mesajlaşma ağı ilerleyen zamanlarda gönderilen mesajları düzenleme özelliği getirecek. Ayrıca dosya boyutunu da artırarak 2 GB'a yükseltiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...