Savunma Sanayi Başkanı Demir duyurdu: ANKA İHA'ya yeni yetenek

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Savunma Sanayi Başkanı Demir duyurdu: ANKA İHA'ya yeni yetenek

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yerli ve milli savunma sanayi hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Hava, kara ve deniz araçlarının yanı sıra yazılımlar da her geçen gün millileştiriliyor. Son olarak ANKA İHA (insansız hava aracı) için bir gelişme yaşandı. Yerli İHA'nın yeni yetenekler kazandığı açıklandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) geliştirdiği insansız hava aracı ailesi ANKA İHA, yeni özelliklerle geliştiriliyor. Türk Hava Kuvvetleri'ne öncelik verilerek geliştirilen yerli İHA, gözetleme ve keşif görevleri için tasarlandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ANKA İHA’ya entegre edilen ŞİMŞEK dronunun istenilen bölgeye çok sayıda bırakıldığını duyurarak, “İHA platform geliştirmesi yanında İHA üzeri kabiliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

ANKA İHA BAŞARILI OLDU

İsmail Demir, sosyal medya hesabından sayılı ülkeler tarafından üzerinde durulan hareketli platformların başka bir hareketli platforma bırakılması, kontrol edilmesi ve güvenli şekilde geri alınması çalışmalarının başarıyla gerçekleştiğini açıkladı. ANKA İHA’ya entegre edilen ŞİMŞEK dronunun istenilen bölgeye çok sayıda başarı ile bırakıldığını vurgulayan Demir, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yenilikçi teknolojiler alanında durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Sayılı ülke tarafından çalışılan hareketli platformdan başka bir hareketli platform bırakılması, kontrol edilmesi ve güvenli şekilde geri alınması ülkemizde başarıyla gerçekleştirildi. ANKA İHA’ya entegre edilen ve farklı faydalı yükleri taşıma kabiliyetli ŞİMŞEK dronumuz istenilen bölgeye birçok kez başarıyla bırakıldı. İHA platform geliştirmesi yanında İHA üzeri kabiliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...