Mesajlaşma devi ücretli abonelik sistemini başlattı: 'Telegram Premium' fiyatı ve özellikleri

Düzenleyen:
Mesajlaşma devi ücretli abonelik sistemini başlattı: 'Telegram Premium' fiyatı ve özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Mesajlaşma servisi Telegram, 'Premium' isimli ücretli abonelik sistemini başlattı. Ülkemizdeki kullanıcılar da yeni özelliği kullanmaya başladı. Twitter'ın 'Blue' isimli ücretli abonelik hizmetinin ardından WhatsApp ve sosyal ağ Snapchat'in de benzer adımlar attığı görülmüştü. Bir süredir konuşulan Telegram Premium da resmen hizmete sunuldu.

Telegram Premium tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı ancak şu anda ülkemizde yalnızca iOS (iPhone) kullanıcıları ücretli paketi alabiliyor. Yeni ücretli abonelik paketinin sunulmasıyla özellikleri ve fiyatı da resmen ortaya çıktı. 

WhatsApp'ın tartışmalı gizlilik sözleşmesinin gündeme geldiği geçtiğimiz yıldan itibaren Telegram özellikle yaygınlaşmaya başladı. WhatsApp'tan ayrılan binlerce kullanıcı, en büyük rakibi olan mesajlaşma platformu Telegram'a göç etti. Popülaritesinin artmasıyla mesajlaşma uygulaması ücretli abonelik sistemini başlatmaya karar verdi. 

TELEGRAM PREMIUM FİYATI 94,99 TL 

Para ödeyerek ücretli abonelik planına geçen kullanıcılar, Telegram'ın sunduğu ayrıcalıklardan faydalanacak. Bunlar arasında sesleri metne dönüştürmeden oldukça çeşitli çıkartmalara kadar birçok özellik bulunuyor. Ancak abonelik planının fiyatı tartışmalara konu oldu. 

Şu anda Türkiye'de yalnızca iOS kullanıcılarının abone olabildiği planın fiyatı, uygulama mağazası App Store'un sabit döviz kuru nedeniyle 94, 99 TL gibi ciddi bir miktar. Bununla birlikte, global fiyatı aslında 5 dolar. Fiyattan bahsettiğimize göre şimdi Telegram Premium ayrıcalıklarına geçelim... İşte yalnızca ücretli plana dahil olanların kullanabildiği Telegram özellikleri;

  1. 4 GB boyuta kadar dosyaları paylaşma ve indirme (diğer kullanıcılar için belirlenen sınır 2 GB), 
  2. Dosyaları çok daha hızlı indirme imkanı (bant genişliğinin tamamını kullanabilecekler), 
  3. Sesleri metne dönüştürme, 
  4. Özel çıkartmalar, 
  5. Yeni emojiler,
  6. Hareketli profil görüntüleri (video ya da GIF).

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...