Google Haritalar'dan inanılmaz hata! Samsunlular görünce şaştı kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Google Haritalar'dan inanılmaz hata! Samsunlular görünce şaştı kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google Haritalar, inanılmaz bir hata ile gündemde. Samsun'da Atatürk Bulvarı'nın adını yanlışlıkla değiştiren uygulama, şehirde kafa karışıklığına yol açtı.

ABD merkezli teknoloji devi Google'a ait harita uygulaması Google Haritalar, Samsun’da büyük bir karışıklığa imza attı. Haritada 'Atatürk Bulvarı’nın ismini 'Baki Esen Caddesi' olarak değiştiren platform, kentte kafa karışıklığına neden oldu. 

Google Haritalar uygulaması yılların Atatürk Bulvarı’nı 'Baki Esen Caddesi' olarak değiştirdi. Samsun şehir merkezinde Valilik önünden geçen, batıda 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’na, doğuda Tekkeköy Belediyesi’ne uzanan yaklaşık 34 kilometre yol, son 1 haftadır harita uygulamasında 'Baki Esen Caddesi' olarak gözükmeye başladı.

Google Haritalar'dan inanılmaz hata! Samsunlular görünce şaştı kaldı

Şehir merkezindeki ana arterlerden biri olan ve Samsun-Sinop ve Samsun-Ordu karayoluna bağlanan Atatürk Bulvarı’nın isminde yaşanan karışıklık vatandaşlarca da fark edildi. Vatandaşlar, Atatürk Bulvarı için bir isim değişikliği olup olmadığını Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne sordu. 

GOOGLE HATA YAPTI, BELEDİYE MECLİSİNE TAŞINDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, belediye meclisinde herhangi bir karar alınmadığını, durumun Google’ın yaptığı bir hatadan kaynaklandığını belirtti. Durumun düzeltilmesi ve yolun Atatürk Bulvarı adıyla tekrar gözükmesi için gerekli müracaatları yaptıklarını açıklayan İlhan Bayram, “Bu duruma müdahale ettik. Uygulamada bir yanlışlık var. Nasıl oldu onu da bilemiyoruz. Biz gerekli yerleri ikaz ettik. Düzeltilmesi için talepte bulunduk. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde isim değişikliği gibi böyle bir karar geçmedi. Böyle bir şey olabilir mi? Bizden kaynaklı bir durum değil. Geçen hafta durumu fark ettik. Düzeltilmesi için gerekli yerlere ulaştık” dedi.

Google Haritalar'dan inanılmaz hata! Samsunlular görünce şaştı kaldı

Diğer navigasyon uygulamalarında ise isim yanlışlığına rastlanmadı. Örneğin Yandex'te Atatürk Bulvarı doğru şekilde gösteriliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...