Sadece bazı telefonlarda çalışıyor: WhatsApp için bir özellik daha

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
Sadece bazı telefonlarda çalışıyor: WhatsApp için bir özellik daha

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda iOS kullanıcıları için bir özellik sunmuştu. Buna göre, kullanıcılar telefonlarını sessize aldıklarında WhatsApp’ın algoritması bunu algılayarak uygulamadan gelen sesli ve görüntülü çağrıları otomatik olarak sessize alıyor. Böylece telefon ekranında arama yer almıyor ve çağrı sesi de duyulmuyor. Kullanıcı, WhatsApp’a girdiğinde çağrı geldiğini görebiliyor. Şimdi buna benzer bir yenilik daha gündemde.

Rahatsız etmeyin modunun doğrudan WhatsApp uygulaması tarafından algılanarak, kullanıcıların aramalarla rahatsız olmasını önleyen şirket, bir yenilik daha getirebilir. Mesajlaşma şirketi, Apple’ın iMessage uygulamasında zaten mevcut olan başka bir özelliği geliştiriyor; ‘odak modu’ durumu artık doğrudan WhatsApp sohbetlerinde paylaşılabilecek. 

WHATSAPP İÇİN ODAK MODU GELEBİLİR

WhatsApp’a ilişkin en güncel bilgileri paylaşan WABetaInfo sitesinin paylaştığı ekran görüntülerde odak modunun WhatsApp’ta ne işe yarayacağı anlaşılıyor. Odak modu etkin olan kişilerle bir WhatsApp sohbetini açtığınızda, kişinin müsait olup olmadığını anlayabilmeniz için konuşmanın altına yeni bir sistem mesajı yerleştirilecek. Bununla birlikte, herkes bu bilgileri WhatsApp'ta paylaşmak istemeyebilir, bu nedenle WhatsApp Ayarlarında özelliği açıp kapatmaya yarayan bir sekme bulunuyor. 

Rahatsız etmeyin modu özelliğine geçecek olursak, bazı iOS telefonlarda yani iPhone’larda özellik kullanılmakta. Ancak Android'e de gelmesi bekleniyor. Odak modu özelliği ise yalnızca bir konsept. Yani gerçek bir WhatsApp özelliği değil ancak belki ilerleyen zamanlarda kullanıcılara sunulabilir. 

Mesajlaşma devi WhatsApp, son dönemlerde üst üste birçok yeni özelliği kullanıcılarına sundu. Bunlar arasında, sesli mesajları dinlerken uygulama içinde gezinme imkanı, emojiler ile mesajlara tepki verme, grup katılımcı sayısının 512'ye kadar çıkması bulunuyor. İlerleyen zamanlarda ayrıca gönderilen mesajları düzenleme ve silinen mesajı geri alma gibi önemli işlevler daha gelecek. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...