Uluslararası Uzay İstasyonu çok kötü kokuyor: Sebebi iğrenç!

Düzenleyen: / Kaynak: Çeviri: DailyStar
Uluslararası Uzay İstasyonu çok kötü kokuyor: Sebebi iğrenç!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Çeviri: DailyStar

Pek çok çocuk hangi mesleği olmak istedikleri sorulduğunda 'astronot' cevabını verir. Ancak uzay ortamı o kadar farklı ki yerçekimsiz ortamda insan vücudunda onlarca değişim meydana gelir. Şimdi bunlara bir örneği de İngiliz astronot Tim Peake verdi.

2016’da Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 186 gün geçiren astronot Tim Peake, internet ortamında yaşadığı tecrübeleri anlattı. Dirty Mother Pukka yayınında 8 yaşındaki bir çocuk, astronota, “Kaskınız takılıyken uzayda geğirmek nasıl bir şey?” diye sordu. Peake de buna, “Güzel bir soru. Uzayda gerçekte geğirilmediğini bilir misiniz? Yani yemek yediğinizde vücudunuz yemeği sindirir ve gaz üretir ancak bu gaz kabarcıkları yükselmez. Yani bu gazın vücuttan çıkmasının tek bir yolu var” karşılığını verdi.

Astronotların uzayda çok fazla gaz çıkardığını belirten Peake, uzay istasyonunun bu yüzden çok kötü koktuğunu söyledi. Peake, kokuyu da şu sözlerle tarif etti: “Biraz ters giden bir mangal gibi. Yanmış, kavrulmuş et ve biraz da kazağınızı çıkardığınızda hissettiğiniz, statik elektrikten kaynaklanan metalik bir koku.”

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bu kötü kokuya da belki de gelecekte bir çözüm üretilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Çeviri: DailyStar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...