Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medya devi Twitter beklenen özelliği patlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, TRT Haber
Sosyal medya devi Twitter beklenen özelliği patlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget, TRT Haber

Mikroblog sitesi Twitter, yeni bir özellik ile kullanıcıların uzun zamandır giderilmesini istediği bir eksikliği tamamlamaya çalışıyor. Artık Twitter videolarına altyazı seçeneğini ekledi.

Twitter artık kullanıcılarına mobil cihazlarında video altyazılarını açma veya kapatma imkanı veriyor. Birkaç ay önce altyazı seçeneğini test etmeye başlayan şirket nihayetinde Android ve iOS telefon kullanıcıları için altyazı ayarını sundu. Platformda yayınlanan bir videonun alt yazısı olduğu sürece, sağ üst kısmında bir CC butonu görünecek. Alt yazıları kapatmak veya açmak için bu butona dokunmak yeterli olacak. Ancak bu buton yalnızca bir altyazı eklenmişse ortaya çıkacak. 

Yeni işlev, özellikle görüntü ve ses kalitesi düşük Twitter videoları için oldukça yardımcı olacak. Çünkü Twitter videolarının kalitesi, kullanıcılara henüz yeterli gelmiyor. 

Twitter sözcüsü Shaokyi Amdo, teknoloji sitesi The Verge'e "CC düğmesinin" otomatik altyazı sistemi ile ilgili olmadığını belirten bir e-posta gönderdi. Bunun yerine, yalnızca altyazıları önceden ayarlanmış videolarda görünecektir. Bu, altyazı ekleyip eklememelerinin yine de videoyu yükleyen kişiye bağlı olacağı anlamına geliyor.

Sosyal medya devi dün ise 'Notlar' özelliğini duyurdu. Birkaç ülkede test edilen Notlar özelliği sayesinde kullanıcılar 2 bin 500 kelimelik duyuru ve açıklama metinleri yayınlayabilecek. Kullanıcılara uygulamadan ayrılmadan veya üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duymadan uzun yazıları paylaşmasına imkan verecek. Bu özellik ile Twitter'ın amacı daha uzun metinleri paylaşmak isteyen kullanıcılarını uygulamada tutmak. Twitter bu adımla mikroblogdan bloga doğru bir eğilim sergiliyor.  

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget, TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...