NASA tarihinde bir ilk: Avustralya'dan fırlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International, The Guardian, BBC News
NASA tarihinde bir ilk: Avustralya'dan fırlatıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / CNN International, The Guardian, BBC News

NASA, uzun yıllar sonra ilk kez ABD dışındaki bir özel uzay istasyonundan roket fırlattı. Avustralya’da yer alan Arnhem Uzay Merkezinden fırlatılan roket, alçak Dünya yörüngesine doğru yola çıktı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) roket ile yalnızca Güney Yarımküre'de gerçekleştirilebilecek astrofizik çalışmalarına olanak sağlayacağını açıkladı. Bilim insanlarının, bir yıldızın ışığının yakındaki gezegenlerin yaşanabilirliği üzerindeki etkisini incelemelerine yardımcı olacak. 

Roketin 300 kilometreden daha uzun yolculuk yapması bekleniyor ve Dünya'ya en yakın yıldız sistemleri olan Alpha Centauri A ve B takımyıldızlarını gözlemleme görevi için kullanılması planlanıyor. NASA, görevin yıldızlar arasındaki boşluğu dolduran sıcak gazların ürettiği X-ışınlarını ölçerek galaksilerin evrimini inceleyeceğini söyledi.

Arnhem Uzay Merkezinin geliştiricisi, sahibi ve işletmecisi Equatorial Launch Australia (ELA), dünyadaki tek ticari olarak sahip olunan ve işletilen çok kullanıcılı ekvator fırlatma sitesi olarak tanımlanıyor. NASA, ELA tarafından işletilen ticari uzay merkezinin ilk müşterisi oldu. 

NASA’nın 70 personeli üç görev için Avustralya’da bulunuyor. Tarihe geçen bu fırlatma, görevin ilkiydi. 4 Temmuz ve 12 Temmuz 2022 günleri diğer iki görev başlatılacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: CNN International, The Guardian, BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...