Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA Artemis görevinde kritik projeyi erteledi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
NASA Artemis görevinde kritik projeyi erteledi

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

NASA, 27 Haziran Pazartesi günü Ay'a fırlatmayı planladığı küçük bir küp uydu planını ertelemek zorunda kaldı. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, fırlatma tarihinin 28 Haziran Salı olduğunu açıkladı.

NASA, 2025 yılında Dünya'nın uydusu Ay'a iki insanı indirmeyi planlıyor. Artemis isimli bu Ay programına hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken bir erteleme haberi geldi. Artemis Projesi'nde yer alacak uzay aracı CAPSTONE'un bugün Yeni Zelanda'dan yapılması beklenen fırlatmasının ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Uzay ajansının açıklamasına görer karar, CAPSTONE uzay görevini birlikte yürüten paydaşlar tarafından ortaklaşa alındı. Açıklamada, "NASA, Rocket Lab ve Advanced Space, Rocket Lab'ın son sistem kontrollerini yapmasına imkan tanımak amacıyla CAPSTONE görevi için 27 Haziran'da planlanan fırlatma girişiminden vazgeçti" denildi. Ekiplerin, bir sonraki fırlatma girişiminin tarihini hava durumu ve teknik faktörleri göz önüne alarak belirleyeceği de eklendi. 

45 çalışanlı küçük bir şirket olan Advanced Space tarafından geliştirilen 55 kilo ağırlığındaki CAPSTONE uzay aracının, bir kutu büyüklüğünde olduğu kamuoyuna yansımıştı. Ay'a inmeyeceği belirtilen aracın, Artemis Projesi'nin bir parçası olarak mürettebatlı bir uzay istasyonunun inşa edilmesi için ay yörüngesinde keşif yapacağı açıklanmış, elde edilen verilerin NASA'ya aktarılacağı duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...