Yunan Albay'dan Bayraktar itirafı: 'Hepsi boşuna! Türkiye ile rekabet edemeyiz’

Düzenleyen:
Yunan Albay'dan Bayraktar itirafı: 'Hepsi boşuna! Türkiye ile rekabet edemeyiz’

TEKNOLOJİ Haberleri

​Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesiyle geliştirmeye devam ettiği ürünler tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Özellikle İHA (insansız hava aracı) ve SİHA’lar (silahlı insansız hava aracı) takdir topluyor. Dosta güven, düşmana korku salan silahlar bir ülkenin daha gündeminde. Yunan Albay, İHA ve SİHA’lara dikkat çekerek “Türkiye ile rekabet edemeyiz” dedi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri Harp Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Albay Konstantinos Zikidis, Yunanistan'ın ABD üretimi F-35 savaş uçaklarını satın almak konusundaki kararını eleştirdi. Konstantinos Zikidis, Türkiye'nin geliştirdiği İHA ve SİHA’lara işaret ederek, Türkiye’nin her amaca yönelik insansız hava araçları geliştirdiğini söyledi. Yunan Albay bir ayrıntı vererek AKINCI'nın SOM füzesi kullanımında da sertifika almasının an meselesi olduğunu belirtti. 

Yeni Şafak’ın haberine göre, Konstantinos Zikidis, Yunanistan’ı elektronik savaş sistemleri ve uydu iletişimi konularında uyardı. Devamında ise, Yunanistan'ı Türkiye ile kıyaslamamaları gerektiğini çünkü karşılaştırmanın kendileri açısından üzüntüye yol açacağını belirtti. Yunan Albay Zikidis, "Türkiye'ye karşı boş yere silahlanıyoruz. Türkiye'nin askeri kabiliyetleri ile rekabet edemeyiz" diyerek Türkiye’nin geliştirdiği yerli ve milli savunma sanayi araçlarına işaret etti. 

‘TÜRKLER YERLİ SAVAŞ UÇAĞI DA ÜRETECEK’

Konstantinos Zikidis, “İlk F-35 savaş uçaklarını teslim almamız 10 yıl sürebilir. Radarlarda gözükmüyor ama onu görebilen radarlara Türkler hem sahip, hem daha fazlasını üretecek. Türkler yerli savaş uçağı da üretecek. F-35’in toplam maliyeti devasa boyutlarda. Bu yüzden ABD, 608 adet F-16 savaş uçağını modernize etmeye karar verdi. Biz de öyle yapmalıyız.

Türkiye'ye karşı boş yere silahlanıyoruz. Türkiye'nin askeri kabiliyetleri ile rekabet edemeyiz. Türkiye elektronik savaştan siber savaşa kadar karmaşık hibrit savaş biçimlerinde hızlı adımlar atıyor. Bu bağlamda, çok pahalı başka bir avcı uçağının olası tedariki bize çok az şey sunacak. Modası geçmiş bir savaşa hazırlanıyor gibiyiz.”

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...