Bin kat daha hızlı ilaç keşfeden yapay zeka geliştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News
Bin kat daha hızlı ilaç keşfeden yapay zeka geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent News

Araştırmacılar, potansiyel ilaç moleküllerini mevcut son teknoloji yöntemlerden bin kat daha hızlı keşfedebilen bir yapay zeka modeli geliştirdi.

ABD'nin ve dünyanın saygın eğitim kurumlarından Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden (MIT) bir ekip, EquiBind adı verilen yapay zeka modelinin, ilaç denemelerinin başarısızlık olasılığını ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını söylüyor. EquiBind modeli, ilaç benzeri molekülleri belirleyerek, mevcut en hızlı hesaplamalı moleküler yerleştirme modellerinden bin 200 kat daha hızlı bir oranda proteinlere başarılı bir şekilde bağlayabilir.

EquiBind sisteminin başarı sırrı geometrik akıl yürütme yöntemini benimsemesi. Bu yöntemle yapay zeka sistemi, herhangi bir ön bilgi olmaksızın bir moleküle hangi proteinlerin uyacağını çok daha hızlı tahmin ediyor. Bu arada, söz konusu çalışma birçok hastalığın tedavisine de ışık tutacak. Bulgular, akciğer kanseri, lösemi ve mide-bağırsak tümörleri için tedavi yöntemi geliştirmede önemli bir adım olabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...