Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mars'ta ilginç bir keşif daha! NASA paylaştı bilim insanları anlamaya çalıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmodo
Mars'ta ilginç bir keşif daha! NASA paylaştı bilim insanları anlamaya çalıştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmodo

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Mars keşif araçları bazen Kızıl Gezegen’deki olağandışı şeyleri keşfediyor. Yine böyle bir keşif gerçekleşti ve Perseverance gezgini birbirine dolanmış bir ip ya da spagetti makarnaya benzeyen bir cisim keşfetti.

Birkaç ay önce, Curiosity uzay aracının Mars’ta bir kapı bulduğu iddia edilmişti. Günlerce bu haber konuşulmuş ancak kapıya benzeyen şeyin aslında Mars depremleri sonucunda gerçekleşen erozyon nedinyle oluşan kaya kırıklıkları olduğu açıklanmıştı. Şimdi de Mars yeni bir keşifle gündemde. 

MARS'TA İLGİNÇ KEŞİF 

2021 yılında Mars yüzeyine inen Perseverance aracından alınan yeni bir görüntü, birbirine dolanmış bir ipliğe benzeyen cisim buldu. 12 Temmuz'da, Perseverance'ın ön tarafındaki kamerası ilginç bir çöp parçasını görüntüledi. NASA, o görüntüyü Twitter hesabından paylaştı. NASA sözcüsü ise bir e-postada, nesnenin tam olarak ne olduğu henüz net olmasa da Mars görevlerinden kalan bir enkaz ya da çöp olabileceğini söyledi. 

Mars'ta ilginç bir keşif daha! NASA paylaştı bilim insanları anlamaya çalıştıMars'ta keşfedilen iplik benzeri cisim (Foto: NASA)

Haziran ayında da Mars yüzeyinde insan çöpü bulunmuştu. Yine Perseverance'ın çektiği bir görüntüde, kayaların arasına sıkışmış termal bir battaniye bulunuyordu. NASA, söz konusu cismin Şubat 2021'de Mars’a inen Perseverance’a ait olduğunu açıkladı. 

Mayıs ayında NASA'nın yayımladığı Mars fotoğraflarında dikkat çeken bir detay sosyal medyada gündem olmuştu. Fotoğrafa dikkatli bakıldığında mağara kapısı gibi duran bir ayrıntı göze çarpıyordu. Fotoğraf, Curiosity uzay aracındaki Mast Camera aracılığıyla 7 Mayıs günü çekildi. Uzmanlar, kayadaki kapı şeklindeki yarığın baskı nedeniyle kesik şeklinde meydana gelen bir kırık olabileceğini söyledi. Kayanın kırılmasına yol açabilecek baskının ise Mars depremlerinden kaynaklanabileceği belirtiliyor.  

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...