Hatalı kelebek klavye Apple’a 50 milyon dolara mal oldu

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
Hatalı kelebek klavye Apple’a 50 milyon dolara mal oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Teknoloji devi Apple’ın MacBook bilgisayarlarında kullandığı kelebek klavye tasarımı başına dert oldu. ABD merkezli şirket, hatalı tasarım nedeniyle 50 milyon dolar para cezasını ödemeyi kabul etti.

İlk olarak 2015 yılında MacBook bilgisayar ile kullanıcıların karşısına çıkan kelebek klavye tasarımı ilk başlarda büyük bir başarı yakalamış gibi görünse de ilerleyen yıllarda birçok şikayetin konusu haline geldi. Çünkü kullanıcılar tasarımdan kaynaklı olarak en küçük tozun bile içine girdiğini ileri sürdü. Şikayetler üzerine bir adım atan Apple, 2019 yılında çıkardığı bilgisayarlarında bu tasarımdan vazgeçti. 

Kelebek klavyeye sahip MacBook kullananlar Apple’a dava açarak, şirketin kusurlu tasarımın farkında olmasına rağmen piyasaya sürdüğünü iddia etti. Bu şekilde MacBook Air ve MacBook Pro modellerini kapsayan onlarca dava açıldı. 

ABD'nin Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesindeki bir davada Apple, suçlamaları kabul etmedi ve anlaşma yolunu seçerek 50 milyon dolar karşılığında davayı noktaladı. Apple’ın ödeyeceği 50 milyon doların klavye sorunları yaşayan kişilere dağıtılacağı aktarıldı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...