BAYKAR paylaştı Bayraktar TB3 SİHA'nın son hali ortaya çıktı!

Düzenleyen:
BAYKAR paylaştı Bayraktar TB3 SİHA'nın son hali ortaya çıktı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli ve milli SİHA (silahlı insansız hava aracı) üreten Baykar, resmi Twitter hesabı üzerinden Bayraktar TB3 isimli yeni SİHA’nın görüntülerini paylaştı. Böylece tasarımı ve özellikleri de belli oldu.

Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar isimli SİHA ve İHA’lara bir yenisi daha ekleniyor. Uzun süredir merak edilen TB3 isimli SİHA’nın tasarımı ve özellikleri de ortaya çıktı. 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın açıklamalarına göre, Bayraktar TB-3, gelecek dönemde hizmete girecek TCG Anadolu amfibi hücum gemisi üzerinde bulunan kısa pistten kalkış yapabilecek.

TCG Anadolu amfibi hücum gemisine dönecek olursak geçtiğimiz yıl suya indirildi ve son montaj işlemleri başladı. Ancak ABD’nin ambargosu ile dikey iniş-kalkış yapabilen F-35B ve diğer F-35 jetlerinin satışı iptal edildi. 

ABD’nin ambargo kararının ardından Türkiye, TCG Anadolu’yu SİHA ve helikopter gemisine çevirmeye karar verdi. 

TB-3’ün tasarımına ve özelliklerine dönecek olursak, ebat olarak TB-2’den daha büyük ve TB-2’nin 3 katından fazla yük taşıyabildiği için kanatlarına daha fazla ağırlık binecek. Bu yüzden SİHA’nın arka ayakları gövdesi yerine kanat altında bulunuyor.
TB-3, TB2’lerin geliştirilmiş ve katlanabilen kanat yapısına sahip bir versiyonu olarak tanımlanmakta. 

Motoru da daha gelişmiş özelliklere sahip. TUSAŞ Motor Sanayi’nin ürettiği 172 beygir gücündeki (TB2’den yüzde 61 daha güçlü) yerli TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru bulunuyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...