Android’e göz açtırmayacak! 6 bin TL’lik iPhone iddiası heyecanlandırdı

Düzenleyen:
Android’e göz açtırmayacak! 6 bin TL’lik iPhone iddiası heyecanlandırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple başta iPhone markasıyla piyasaya sürdüğü akıllı telefon modelleri olmak üzere onlarca ürünüyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Teknolojioku sitesinin haberine göre Apple, ‘iPhone FE’ isimli bir akıllı telefon modelinin üzerinde duruyor. Peki, iddialara göre iPhone FE’nin özellikleri nasıl olacak?

ABD merkezli şirket, geçtiğimiz günlerde 2022’nin üçüncü çeyreğinin gelir raporunu açıkladı. Şirket 83 milyon dolar gelirle geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 2 daha fazla gelir elde etti. 
Apple’ı aslında iPhone’lar sırtladı diyebiliriz. Çünkü bilgisayarlardan (Mac), iPad’lerden ve akıllı saat gibi giyilebilir cihazlardan kazanılan gelir azalırken, iPhone satışlarından kazanılan gelir yüzde 3 artış gösterdi. 
Apple’ın iPhone satışlarını artırmak için çeşitli planlar yaptığı aşikar. Önümüzdeki ay iPhone 14 serisini piyasaya sürmeyi planlayan şirketin muhtemelen 2023’te orta segmente hitap edecek bir model çıkaracağı söyleniyor. 
Teknolojioku sitesinin haberine göre Apple, ‘iPhone FE’ isimli bir akıllı telefon modelinin üzerinde duruyor. Peki, iddialara göre iPhone FE’nin özellikleri nasıl olacak? 
iPhone FE, tasarım olarak iPhone XR’a benzeyecek. 2018 yılında piyasaya sürülen XR, A12 Bionic çip ve 6.1 inç ekran, alüminyum ve cam tasarım, Face ID özelliklerine sahipti. 
iPhone FE modelinin ise Bionic A13 çip ile geleceği, 2GB RAM ve 64 GB depolamaya sahip olacağı söyleniyor. 
Ayrıca cihaz XR’da olduğu gibi arka kamerası tek olacak, yani iPhone 11 – 12 – 13 gibi iki veya üç arka kamera sensörüne sahip olmayacak. 
FaceID yani yüz tanıma sensörü de bulunmayacak telefonda bunun yerine TouchID’nin (parmak izi okuyucu) olacağı iddialar arasında. Diğer iPhone modellerine kıyasla daha düşük fiyattan piyasaya sürülmesi amaçlanan bu telefonda alüminyum panel de yerini plastik malzemelere bırakacak. 
Peki, ucuz iPhone’un fiyatı ne kadar olacak? Bu konuda da oldukça iddialı bir söylenti dolaşıyor; 250 dolar! iPhone FE modeli eğer gerçekleşirse Türkiye’de 6 bin TL’den satışa sunulabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...