Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlü bilim insanı ‘uzay görüntüsü’ diyerek paylaşmıştı: Sucuk çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: ABC News
Ünlü bilim insanı ‘uzay görüntüsü’ diyerek paylaşmıştı: Sucuk çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / ABC News

Fransız bilim insanı Etienne Klein tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan görüntü sahte çıktı. Klein’in uzaydan bir görüntü olduğunu iddia ettiği cisim aslında sucukmuş.

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu yöneticisi Etienne Klein, Güneşimize en yakın yıldız olan Proxima Centauri'yi gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf yayımladı. Twitter’daki 90 binden fazla takipçisiyle paylaştığı görüntü için ünlü bilim insanı şu notu düşmüştü: “Güneş'e en yakın yıldız olan Proxima Centauri'nin fotoğrafı. Bizden 4,2 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. JWST (James Webb Uzay Teleskobu) tarafından çekildi. Bu ayrıntı seviyesi… Her geçen gün yeni bir dünya ortaya çıkıyor.” 

Profesör Dr. Klein 12 binden fazla beğeni alan

bir ekleme yaparak herkesten özür diledi. Yeni tweetinde Klein, parıldayan bir yıldız gibi görünen cismin aslında bir dilim sucuk olduğunu açıkladı. 

Yaptığı sahte paylaşımı ‘bir bilim insanının şakası’ olarak nitelendirdi ve amacının insanlara ‘yetkili pozisyonlardaki insanların argümanlarına karşı dikkatli olmalarını’ hatırlatmak olduğunu söyledi. Ancak sosyal medyada birçok kişi Klein’in hareketini eleştirerek uygunsuz bir paylaşım yaptığını söyledi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: ABC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...