Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netflix, senaristlere 42 milyon dolar tazminat ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Netflix, senaristlere 42 milyon dolar tazminat ödeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Popüler internet televizyon ağı Netflix bu defa senaristlere ödemediği ücretleriyle gündemde. Amerika Yazarlar Birliği, Netflix'in yüzlerce senariste düşük ödeme yaptığını savunarak dava açtı.

Netflix, senarist maaşına ilişkin bir tartışmada büyük bir meblağ ödemek zorunda kalacak. Deadline internet sitesinin haberine göre, Writers Guild of America (WGA / Amerika Yazarlar Birliği) Netflix’e karşı bir tahkim kararını kazandı. Netflix'in 216 sinema filmi yazarına ödenmemiş ücretleri karşılığında 42 milyon dolar ödemesi isteniyor. WGA ayrıca geç ödeme için 13,5 milyon dolar daha faiz istiyor.

Amerika Yazarlar Birliği, Netflix'i yazarların maaşından tasarruf etmeye çalışmak ve ‘kendi kendini idare et’ prensibini benimsemekle suçladı. 

Bir mahkeme yargıcı, Netflix'in bir senariste önemli ölçüde düşük ödeme yaptığını tespit etti. Yargıç, şirketten senariste kalan parasını ve faiz olarak 1,2 milyon dolar ödemesini iletti. 

Netflix son dönemlerde abone sayısındaki inanılmaz yüksek düşüşle gündemde. Bununla birlikte, Netflix'in daha uygun fiyatlı ancak reklam gösteren bir abonelik planı başlatması bekleniyor. Hatta reklamlı abonelik planı şu anda birkaç ülkede test ediliyor. Kimi yorumcular bunun Netflix abone sayısını artıracağını düşünürken kimileri ise tepki çekeceğini düşünüyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...