Instagram kullanıcılarını çıldırtacak özellikler! Herkes platformun neye benzediğine şaşıracak

Düzenleyen:
Instagram kullanıcılarını çıldırtacak özellikler! Herkes platformun neye benzediğine şaşıracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya platformu Instagram, üç yeni özellik üzerinde çalışmaya başladı. Ortaya çıkan test görüntülerine göre, bu özellikler arasında gönderileri zamanlama gibi dikkat çeken bir işlev de yer alıyor. Mobil uygulama araştırmacısı ve tersine mühendis Alessandro Paluzzi yine Twitter hesabı üzerinden sosyal medya uygulamalarının geliştirmeye çalıştığı yeni özelliklerin ayrıntılarını paylaştı.

Paluzzi’nin paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre, Instagram, gönderilerinize bir QR kodu eklemenizi sağlayacak seçenek getirecek. Bu özellik ile kullanıcılar, harita bilgisini yani herhangi bir zamanda tam olarak nerede olduğunu paylaşabilecek. 
4
Paluzzi’nin bulduğu bir diğer özellik ise gönderi zamanlamaya yönelik. Aslında bu özellik Facebook ve Twitter’da bulunuyor. Instagram, şirketlerin, influencerların ve sıradan kullanıcıların en az yirmişer dakika aralıklarla, en fazla 75 gün sonrasına kadar gönderilerini (fotoğraf ya da Reels videolarını) planlamasına izin veren bir zamanlama seçeneği geliştiriyor. 
5
Bu yeni işlev, özellikle sosyal medya yöneticilerine ve sık sık düzenli paylaşımlar yapan şirketlere büyük kolaylık sağlayacak. Bir gönderiyi iki gün sonra yayımlamanız gerekiyorsa iki gün boyunca kendinize bunu hatırlatmanız gerekmeyecek, Instagram’da gönderiyi zamanladığınızda otomatik olarak o tarihte yayımlanacak. 
6
Sosyal medya devinin getirmeye hazırlandığı bir diğer özellik ise Reels videolarının Reels sekmesine sabitlenmesine yönelik. Instagram şu anda bunun için bir altyapı geliştiriyor. Bu arada, ister fotoğraf, ister Reels olsun şu anda sabitlemek istediğiniz en fazla üç gönderiyi zaten profilinizin en üstüne tutturabiliyorsunuz. Ancak Reels videolarınız da diğer gönderiler ile aynı yere sabitleniyor. İşte bu değişecek ve Reels videoları Reels sekmesine sabitlenecek. 
7
Instagram ayrıca profil sekmesine bir bölüm daha getiriyor. Kullanıcılar profillerine farklı hobilerini ya da sevdikleri sanatçıları ekleyebilecek. Yani ata binmek, tenis oynamak gibi hobilerinizi profilinizin ‘hakkında’ kısmında gösterebileceksiniz. Bu özellik aslında Facebook’un ayrıntılı hakkında kısmına benziyor. 
8
Birçoğunuzun bildiği üzere Facebook’un hakkında kısmı diğer sosyal ağlardan daha fazla ayrıntı taşıyor. Bir kişinin medeni durumundan cinsiyetine, yaşından hobilerine ve eğitimine, çalıştığı yere kadar her şey Facebook profillerinde yazıyor. Instagram da cinsiyet, hobiler ayrıntılarını eklemeye başlayarak aslında Facebook’a benzemeye başladı. 
9
Bu arada Instagram, Reels videolarıyla uyumlu olması için fotoğraf boyutlarını 9:16 yapacak. Şu an dikey fotoğraflar 4:5 boyutunda. 9:16 fotoğraf boyutunun sunulmasıyla ana sayfada gezinirken tam ekranı kaplayacak fotoğraflar görmeye başlayacağız.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...