WhatsApp telefon numarasını gizleme seçeneği getiriyor: İşte nasıl yapılacağı

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp telefon numarasını gizleme seçeneği getiriyor: İşte nasıl yapılacağı

Teknoloji Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, son zamanlarda üst üste yeni özellikler geliştirerek gündemdekini yerini koruyor. Bu özellikler arasında en çok konuşulanlardan biri ise telefon numarasını gizleme seçeneği. Henüz tüm kullanıcılara sunulmayan gizleme seçeneğinin gelmesiyle kullanıcıları neler bekliyor? WhatsApp’ta telefon numarası nasıl gizlenir? İşte bu sorunun cevabı ve uygulamaya ilişkin son haberler…

Teknoloji şirketi Meta’ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, telefon numarasını gizleme özelliği üzerinde çalışıyor. Henüz geliştirme aşamasındaki bu özellik ile kullanıcılar Topluluklar’da numarasını isterse gizleyebilecek. Böylece grupları içine alan büyük grup niteliğindeki Topluluklar’da tanımadığınız birinin numaranızı görmesi imkansız hale gelecek. Yani telefon numarasını gizleme seçeneği en azından ilk etapta yalnızca Topluluklar’da bulunacak. 

Bir topluluğa üye olan kullanıcılar ayarlar menüsünden ‘telefon numarasını paylaşma’ seçeneğini açıp kapatabilecek. Numaranızı gizlerseniz bütün grup üyeleri numaranızı göremeyecek. Bu ayar varsayılan olarak devre dışı yani telefon numarası gizli olacak. Bu arada bu özelliğin bir başka mesajlaşma uygulaması Telegram’daki numara gizleme seçeneğine benzediğini belirtelim.  

Bu gizlilik seçeneği yalnızca Topluluklar ile sınırlı ve henüz geliştirme aşamasında. İlerleyen dönemlerde test aşamasında belirli kullanıcılara ve ardından tüm kullanıcılara sunulmasını bekliyoruz. 

MESAJ SİLME SÜRESİ 2,5 GÜNE ÇIKTI

WhatsApp kısa süre önce mesaj silme süresini 1 saat 8 dakika 16 saniyeden 2 gün 12 saate çıkardı. Artık 2,5 gün içinde gönderdiğiniz bir mesajı silebilirsiniz. Bu özellik yaklaşık bir haftadır yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunuluyordu ve artık güncelleme tamamlanmışa benziyor.

ÇEVRİM İÇİ BİLGİSİ ARTIK GÖRÜNMEYECEK

Önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek yeni bir güncelleme ile kullanıcılar son görülme ve çevrim içi bilgilerini seçilen kişilerden gizleyebilecek. Zaten son görülme, profil fotoğrafı, durum ve hakkında kısımlarını gizlemek mümkündü. Ancak yeni güncelleme ile şimdiye kadar kapatmanın mümkün olmadığı çevrim içi bilgisi de gizlenebilecek. Çevrim içi bilgisini herkese açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Bir diğer özellik ise gruplardan sessizce ayrılma. Yani bir gruptan çıktığınızda artık sohbet ekranında '.... kişisi gruptan ayrıldı' bildirimi olmayacak. Gruplardan sessizce çıkma ve çevrim içi bilgisini kapatma özellikleri Ağustos ayı içinde tüm kullanıcılara sunulacak.  

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINAMAYACAK

Bununla birlikte, test aşamasında da bir özellik bulunuyor. Artık bir arkadaşınıza mesajla kaybolan fotoğraf gönderdiğinizde karşı taraf ekran görüntüsü alamayacak. Kullanıcı gizliliğini esas alan bu özellik ile fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasının önüne geçilecek. Ancak bu özellik daha ileri bir tarihte kullanıcılara sunulacak. 

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...