Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp beklenen özelliği nihayet sundu! 40 yıllık dostlukları bile bitiriyordu... Artık saniyeler içinde geri alınabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp beklenen özelliği nihayet sundu! 40 yıllık dostlukları bile bitiriyordu... Artık saniyeler içinde geri alınabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geliştirdiği yeni özelliğini tüm kullanıcılarına sundu. Elde ettiğimiz ekran görüntülerine göre, bir süredir konuşulan silinen mesajı geri alma butonunu artık neredeyse tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Peki, bir mesajı sildikten sonra geri alma özelliği nasıl çalışacak? İşte WhatsApp'ta silinen mesajı geri alma yöntemi...

WhatsApp'ın Android 2.22.13.5 beta sürümünde merakla beklenen bir özelliğin test kullanıcılarına sunulduğunu görmüştük. Geçtiğimiz Ağustos ayında Android ve iOS kullanıcılarına sunulan silinen mesajı geri alma işlevi artık tüm WhatsApp kullanıcılarına gönderildi.

Bu yeni özellik, ‘benden sil’ butonuna basılarak yapılan mesajların geri getirilmesini sağlıyor. Aslında silinen mesajı geri almayı sağlayan özellik neredeyse herkesin işine yarayacak. Çünkü çok sık yapılan günlük bir hatayı çözüme kavuşturuyor. 

Görünüşe göre bu özellik, bir mesajı karşı taraftan da silmek için ‘herkes için sil’ butonuna basacakken yanlışlıkla ‘benden sil’ diyerek mesajı sonsuza kadar kaybeden kullanıcılar düşünülerek yapıldı. Nihayet WhatsApp, yanlışlıkla silinen mesajları geri getirmeyi sağlıyor. 

WHATSAPP SİLİNEN MESAJ NASIL GERİ ALINIR?

Teknoloji devi Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp hakkındaki son gelişmeleri aktaran WABetaInfo sitesinin yaz aylarında elde ettiği ekran görüntülerinden bu özelliği keşfetmiştik. Buna göre, bir mesajı yanlışlıkla sildiğiniz tespit edildiğinde ekranın altında bir geri alma butonu beliriyor. Sadece birkaç saniye ile kısıtlı olsa da bu butona basıldığında silinen mesaj geri alınabiliyor. Söz konusu buton ‘Undo’ (Geri al) adıyla görülüyor. 

WhatsApp beklenen özelliği nihayet sundu! 40 yıllık dostlukları bile bitiriyordu... Artık saniyeler içinde geri alınabilecek

Geçtiğimiz yaz aylardın yalnızca sınırlı sayıdaki Android WhatsApp beta test kullanıcısı tarafından kullanılabilen 'geri al' butonu artık tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından aktif olarak kullanılabilmekte. iOS sürümüne yeni gelen bu özelliği biz de test ettik ve ekran görüntüsünü sizinle paylaşıyoruz.

Bu arada WhatsApp, bu yıl içerisinde birçok özellik sunmayı planlıyor. Bunlar arasında avatarlar ile görüntülü konuşma imkanı ve mesaj düzenleme seçeneği de yer alıyor. Ayrıca piyasa sürülen özellikler arasında da oldukça önemli işlevler var. 'Herkesten sil' özelliğinin süresi 1 saat 16 dakikadan, 2 gün 12 saate kadar çıktı. Yani artık gönderilen bir mesajı karşı taraftan silebilmek için 2,5 gün zamanınız var. Bunun yanı sıra, grup katılımcı sayısı 512'ye kadar çıktı ve çevrim içi gizleme özelliği de herkese sunulmaya başlıyor. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...