Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Vodafone satılıyor' iddiası

'Vodafone satılıyor' iddiası

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'nin önde gelen operatörlerinden AT T, dünyanın en fazla aboneye sahip ikinci GSM şirketi Vodafone'u satın almak üzere.

Financial Times'ın nisan ayında yayınladığı bir haber endüstri dünyasında bomba etkisi oluşturmuştu. Habere göre Amerika'nın önde gelen GSM operatörlerinden AT amp;T, rekor bir ücret karşılığında dünyanın en fazla aboneye sahip ikinci GSM şirketi Vodafone'u satın almak istiyor. Hatta satın alım işleminin en geç bir yıl içerisinde gerçekleşeceği aktarılmıştı. Aynı gelişme şimdi de Bloomberg kaynakları tarafından bildirildi. Bloomberg de AT amp;T'nin Avrupa'nın en büyük operatörü olan Vodafone ile ilgilendiğini belirtti. İki şirket arasında resmi olmayan görüşmelerin başladığı, satış işleminin 2014 yılında tamamlanacağı konuşuluyor. AT amp;T'nin satış işlemi için Vodafone'a Verizon'daki hisseleri için 130 milyar dolar teklif ettiği ifade ediliyor. Söz konusu rakam, satış işlemine tarihi bir değer katıyor. Zira bugüne kadar bu meblağda bir satış işlemi gerçekleşmedi. Vodafone aynı zamanda Amerika'nın önde gelen GSM operatörlerinden Verizon'ın %45'lik hissesini elinde bulunduruyor. Satış işleminin gerçekleşmesi için söz konusu hisselerin devredilmesi gerekiyor. Hisselerin devri ve satış işlemi sonucunda ise Verizon faaliyetlerine artık bağımsız şekilde devam edecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...