Suriye'deki baskıyı biz 28 Şubat'ta yaşamıştık

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Suriye'deki baskıyı biz 28 Şubat'ta yaşamıştık

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Selçuk, bugün Esad'ın yaptığının benzerinin 28 Şubat döneminde silahsız da olsa darbeciler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.



İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Gazeteci-Yazar Mustafa Selçuk, Suriye devletinin medya üzerinde kurduğu baskıyı Türkiye'nin 28 Şubat döneminde yaşadığını belirterek, "Emreryalizmin oyununun düşüncesinden kurtulmalıyız. O dönemde Türk medyası üzerinde de benzer bir baskı vardı" dedi.
Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Nahda Network ve Bursa Genç Siviller grubu tarafından düzenlenen 'Sıradan kahramanların sıra dışı öyküleri' konulu sempozyumda Suriye'de yaşanan olaylar tartışıldı. Panelde konuşan Mustafa Selçuk, Suriye'deki olaylarda benzer süreçlerin silahlı olmasa da 28 Şubat sürecinde de Türkiye'de yaşandığını söyledi. Suriye'deki resmi haber ajansı ve televizyonların halkın Başer Esad'a destek verdiğini gösteren yayınları kamuoyuna duyurduğunu söyleyen Selçuk, "Rejimin ve kendi halkı üzerinde ne tür yöntemlerle baskı kurduğunu çok iyi anlamalıyız. 28 Şubat döneminde de silahlı olmasa da Türkiye'de de baskı ortamı oluşmuştu. Benim yaşım 44. 28 Şubatı herkes hatırlar. O dönemde Türk medyası üzerinde de benzer bir baskı vardı. O dönemlerde yaşananların nasıl benzerlik arz ettiğini görebiliriz" şeklinde konuştu.


TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...