Boyalı duvarlara savunma: İBB 'maneviyat' dedi, daire başkanı 'maddiyat'

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Boyalı duvarlara savunma:  İBB 'maneviyat' dedi, daire başkanı 'maddiyat'

TÜRKİYE Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) şehir genelinde kara yolu kenarındaki duvarlarda bulunan dikey bahçeleri kaldırmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanları Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, tepkiler üzerine duvarların önünde basın açıklaması yaptı. Seçkin "İstanbul'da 44 bin duvarın yapım maliyeti 60 milyon lirayı buluyor. Bu bitkiler sürekli kimyasal ve gübre takviyesine ihtiyaç duyuluyor. Yıllık bakımı 12 milyon lira tutuyordu. Bunları aşağı çekmemiz gerekiyordu" dedi.

GÖZ ZEVKİNİ BOZUYOR
Prof. Dr. Seçkin, peysajların sökülmesinin sebebinin maliyeti kısmak olduğunu ifade etti. Ancak asıl tartışılan konu projenin uygulanış biçimi oldu. İBB "Doğa, birlik, ev, barış, komşu, gençlik, paylaşım, saygı gibi kavramların maneviyatını ortaya çıkarmak amacıyla tasarlanmış olan bu kompozisyon, doğadan ilham alan renklerle canlanıyor" savunmasını yaptı.

Kimi İstanbullular rengarenk duvarların göz zevkini bozduğu ifade etti.

ÜMRANİYE YAPTI
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi bakımı zor ve pahalı diye yol kenarlarındaki yeşil alanlara alternatif bu boyalı çirkin duvarları sunmuş İstanbullulara! Keşke bunların yerine gürültü bariyeri yapsaydı daha çevreci ve fonksiyonel olurdu. Ümraniye Belediyesi yaptı, güzel de oldu."

Boyalı duvarlara savunma:  İBB 'maneviyat' dedi, daire başkanı 'maddiyat'

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...