Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Skandal açıklamalara Altun'dan tepki: 15 Temmuz'a aklınızdan çıkarmayın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Skandal açıklamalara Altun'dan tepki: 15 Temmuz'a aklınızdan çıkarmayın

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajında Adnan Menderes için "25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu" şeklinde açıklama yaptı. Başbuğ, dönemin CIA Başkanı’nın "Türkiye’de seçimler yapılacak olursa, CHP bu seçimleri kazanabilecektir" şeklindeki sözüne atıfta bulundu.

Ataklı: Büyük bir felaket gerekiyor

Altun: Eşgüdümlü açıklama sürpriz değil
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başbuğ ve Ataklı'ya tepki gösterdi. 
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fahrettin Altun, “Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri ‘Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok’ derken, bir diğeri ‘Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...