Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika Başkonsolosu Dickschen’den Türkiye’nin sağlık sistemine övgü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Belçika Başkonsolosu Dickschen’den Türkiye’nin sağlık sistemine övgü

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile makamında bir araya gelen Belçika Başkonsolosu Serge Dickschen, pandemi sürecine yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Türkiye’deki sağlık sisteminin çok güçlü olduğunu belirten Başkonsolos Dickschen, bunu bizzat tecrübe ettiğinin söyledi.

Belçika Başkonsolosu Serge Dickschen Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile makamında bir araya gelen Başkonsolos Dickschen, pandemi döneminde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede; önümüzdeki süreçte kültür, sanat ve gastronomi alanlarında yapılabilecek işbirlikleri de görüşüldü. Başkonsolos Dickschen ayrıca İstanbul gibi özel bir şehirde görev almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

“Ülkeler arası turizmin geliştirilmesine katkı sunulacak”
Başkonsolos Dickschen, Belçika’nın da Beyoğlu gibi çeşitli dil, din ve milletlerden insanlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Salgın döneminde iki ülkenin de turizm ekonomisinin büyük ölçüde etkilendiğini de belirten Başkonsolos Dickschen, bu süreç aşıldıktan sonra karşılıklı işbirlikleriyle Türkiye’ye, Beyoğlu’na Belçikalı turistin gelmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Başkonsolostan Türkiye’deki sağlık sistemine övgü
Başkan Yıldız, pandemi dönemindeki çalışmalar hakkında bilgi isteyen başkonsolosa; hükümet, valilik ve yerel yönetimler bazındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Filyasyon ekibi çalışmaları, lojistik ve ulaşım destekleri hibeler ve sağlık sistemi hakkında da detaylı bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Başkonsolos Dickschen Türkiye’deki sağlık sisteminin çok güçlü olduğunu ve bunu bizzat tecrübe ettiğinin söyledi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...