Türkiye'den Barzani'nin pul skandalına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye'den Barzani'nin pul skandalına tepki

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis, 6 Mart tarihindeki Irak ziyaretinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni de (IKBY) ziyaret etti. IKBY, Papa’ya bu ziyareti anısına skandal bir özel pul hazırladı. Pullarda sözde Kürdistan haritasına Türk toprakları da dâhil edildi. Papa’nın silüetinin yer aldığı pullarda Hatay, Erzurum, Sivas, Kars ve Kahramanmaraş illeri de sözde Kürdistan toprağı olarak yer aldı.

Türkiye'den skandala imza atılan pullara tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Papa Francis’in Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir" denildi.

"Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır" vurgusunun yapıldığı açıklamada "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...