İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın adamlarından İHA muhabirine alçak saldırı

Düzenleyen:
İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın adamlarından İHA muhabirine alçak saldırı

TÜRKİYE Haberleri

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’deki kaçak çiftliğinde yıkımı görüntüleyen İHA Muhabiri Mustafa Uslu saldırıya uğradı. Türkkan’ın korumalarının darp ettiği Uslu’nun yüzü kanlar içinde kaldı.

Kocaeli'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait  Dilovası Köseler Köyü’ndeki kaçak çiftliğin yıkımı başladı. Dün avukatlar gözetiminde gelip bazı kaçak yapılardaki eşyaları kayıt altına alan ve kamyonlarla dışarı çıkaran ekipler, bugün yıkım için çalışmalarına devam etti.

İŞİNİ YAPAN İHA MUHABİRİNE SALDIRI

Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Belediye ekipleri de iş makineleriyle kaçak yapıları yıkmaya başladı. Bu sırada görüntü alan İHA muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’ın korumaları ve şoförü olduğu öğrenilen 4 kişinin saldırısına uğradı. Olayda Mustafa Uslu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Uslu, bölgeye gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın adamlarından İHA muhabirine alçak saldırı

SALDIRIYA UĞRAYAN MUHABİR DEHŞETİ ANLATTI

Yıkım çalışmalarını takip etmek için bölgeye geldiğini anlatan Mustafa Uslu, "Drone uçuracaktım, hazırlıklarımı yapıyordum. Bir anda 4 kişi yanıma geldi, saldırmaya başladılar. Ne olduğunu bile anlamadım. Hemen saldırmaya başladılar. Drone'u parçaladılar, kamerayı yere attılar. Zaten 4 kişi vurunca ben yere düştüm. Yüzüm kanamaya başladı. Suçsuz duruma düşmemek için karşılık da vermedim. Vurup vurup gittiler. İşimizi yapmaya geldik. Sürekli bu tarz eylemlerle karşılaşıyoruz ama artık bunun sonunun gelmesi lazım. Bu cesareti nasıl buluyorlar bilmiyorum. Drone daha uçurmamıştım hazırlıyordum. Onlar yukarıda bir drone görmüşler. Bana, 'senin drone sabahtan beri uçuyor. Seni de parçalarım, drone'unu da parçalarım' gibi şeyler söylediler. Vurmaya başladılar. Yere düştüm. Yerde tekme attılar. Aldığım darbeyle yüzüm kanamaya başladı. Karşılık vermedim. Yere yattım ve tekmelemeye devam ettiler. Sonra da gittiler" dedi.

DESTEK MESAJLARI GELDİ

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'de, İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırıyı kınadı. THKD'den 'Bu son olsun' başlığıyla yapılan açıklamada, "İYİ Partili Lütfi Türkkan'ın çiftliğindeki yıkımı görüntüleyen meslektaşımız İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların cezalandırılacağı süreçte meslektaşımızın yanında olarak olayın takipçisi olacağız" denildi.

FAHRETTİN ALTUN: BU BARBARLIĞI KINIYORUZ

Sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin destek mesajı veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Görevi başında saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya şifalar diliyorum. Bu barbarlığı kınıyoruz." dedi.

 

 

 
Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...