147 yangın kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
147 yangın kontrol altına alındı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye genelinde çıkan 156 yangının 147'sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Fahrettin Altun, "Strong Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımında "Planlı ve gayretli çalışmalar neticesinde 156 yangının 147'si kontrol altına alındı. Kurumlarımız eşgüdüm içerisinde kriz bölgelerindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." dedi.

Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler 91 kırsal alan yangınına müdahale etti.

Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel mücadelede görev yaptığı öğrenildi.

PEK ÇOK İLDE ORMANLIK ALANA GİRİŞLER YASAKLANDI

Ülke genelinde yaşanan orman yangınlarının ardından harekete geçen valilikler pek çok şehirde yangınların önüne geçmek için, ormanlık alanlara girişleri ve ormanlık alanlarda yapılacak her türlü sosyal, kültürel organizasyonu yasakladı.

YASAKLAR HANGİ ŞEHİRLERDE GEÇERLİ?

İzmir, Ankara, İstanbul, Muş, Erzincan, Tokat, Afyon, Nevşehir, Erzincan, Kırıkkale, Tunceli, balıkesir, Çorum/Sıklık Tabiat Parkı, Bolu, Kırşehir, Elazığ, Bursa, Giresun, Ordu, Kilis, Mardin, Düzce, Mersin, Isparta, Sivas, Edirne, Tekirdağ, Aydın, Antalya, Şanlıurfa, Karabük, Çankırı, Uşak, Kırklareli, Gümüşhane.

BODRUM VE MİLAS’TA YANAN ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerindeki yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi. Milas Beyciler Mahallesi’nde başlayan yangın hem Milas’ı hem Bodrum’u yaktı. Gökpınarı ve Bayır mevkisindeki tüm çam ağaçlarının küle döndüğü görüldü. Alevlerin mahallelere ne kadar yaklaştığı havadan görüldü. 

147 yangın kontrol altına alındı

MARMARİS'TE YANGINLARA MÜDAHALE HELİKOPTERDEN GÖRÜNTÜLENDİ

Marmaris'deki orman yangınlarına havadan yapılan müdahale de helikopterden görüntülendi. Ekipler yangın noktalarına bir seferde 2 buçuk ton suyla havadan müdahale etti.

 

147 yangın kontrol altına alındı

OSMANİYE’DE BİN 500 HEKTAR ORMANLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Osmaniye merkeze bağlı Kazmaca köyünde 28 Temmuz’da başlayan orman yangınında yaklaşık bin 500 hektar alan yanarak küle döndü. 620 personel ve 202 araçla yaklaşık 3 gün içerisinde kontrol altına alınan yangında yanan alanlar drone ile havadan görüntülendi.

147 yangın kontrol altına alındı

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...