Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın sözde lojistik sorumlusu Parım'ın yargılanmasına başlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'nın sözde lojistik sorumlusu Parım'ın yargılanmasına başlandı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Irak'ın Sincar bölgesinde yakalanarak Türkiye'ye getirilen İbrahim Parım'ın yargılanmasına başlandı.

Yurt dışında yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilen ve Ankara Sulh Ceza Hakimliğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçuyla tutuklanan PKK'nın sözde lojistik sorumlusu Parım, sorgusunda örgütte yer aldığı dönemdeki faaliyetlerini ve örgüt üyeleri hakkında bilgi vermişti.

İTİRAFÇI OLMAK İSTEMİŞTİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Parım ve avukatı katılırken, Parım'ın itirafçı olma talebi mahkeme heyetine iletildi.

2015 yılında örgütün dağ kadrosuna katılan Parım, Van'da düzenlenen Kobani eylemlerinde de yer almıştı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Daha önce hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından kaydı olan Parım tahliyesini talep etti. Sanık avukatının savunmasını dinleyen heyet, Parım'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ve eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 7 Aralık tarihine erteledi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...