Eren Şenyayla-Sağgöze operasyonu başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eren Şenyayla-Sağgöze operasyonu başladı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığı ilkbahar-yaz operasyonlarının tamamlanması ile beraber Bingöl’de sonbahar-kış Eren Şenyayla-Sağgöze operasyonunun başladığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ilkbahar-yaz operasyonlarının tamlandığını bildirmişti. Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada ise sonbahar-kış operasyonları kapsamında Diyarbakır-Muş-Bingöl illerinde “Eren Şenyayla-Sağgöze” operasyonunun başlatıldığı duyuruldu.

2 BİN 520 PERSONEL, 124 OPERASYON TİMİ GÖREV ALIYOR

Operasyonlarda Diyarbakır ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanlıklarının sevk ve idaresinde Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 2 bin 520 personel 124 operasyonel timin görev aldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Operasyonları, halkımızın desteği ile İnançlı, İnatçı ve Kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor” denildi.

Eren Şenyayla-Sağgöze operasyonu başladıOperasyonlarda bölücü terör örgütünün tüm lojistik ikmal kanallarını kesmek, kış üslenmesini engellemek ve örgüt mensuplarının teslim olmasını sağlamak amaçlanıyor.

İLKBAHAR YAZ OPERASYONLARINDA 127 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

6 aylık İlkbahar-yaz döneminde ise bakanlık, planlanan 9 bin 630 terör operasyonun 10 bin 850'a ulaştığını açıklamış, 39 sözde üst düzey olmak üzere toplam 127 teröristin etkisiz hale getirildiğinin duyurmuştu.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...