Soğuk zincire 750 bin lira destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Soğuk zincire 750 bin lira destek

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Bakan Varank yarın itibarıyla KOSGEB ile sebze-meyve zayiatını azaltacak Soğuk Zincir Finansal Destek Programı'nı başlatacaklarını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Agrigenomik Merkezi-Hayvan ve Bitki Genomik Araştırmaları İnovasyon Merkezi Projesi Açılış Töreni’ne katıldı.

750 BİN TL'YE KADAR DESTEK VERİLECEK

Bakan Varank, yaptığı açıklamada, "Program kapsamında, KOBİ’lerin leasing yöntemiyle edinecekleri yerli malı ve yeni frigorifik kasa ve ünitelerine 750 bin TL’ye kadar destek vereceğiz. Programdan toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar ve komisyoncularla sebze-meyve taşımacılığı yapan lojistik firmalar yararlanacak.

Böylece işletmelerin soğuk hava ünitesi ve soğutucu frigorifik kasa edinimlerinde oluşacak finansman maliyetini karşılayacağız. Hedefimiz, meyve sebze zayiatını minimuma indirip KOBİ’lerimizin maliyetlerini azaltarak tezgahlardaki yüksek fiyatları düşürmek." dedi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...