Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adana kebabın ateşini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adana kebabın ateşini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaktı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Adana 5. Uluslararası Lezzet Festivali etkinliğine katılan ve kebabın mangal ateşini yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Yemek dediğimiz olay ekonomik gücü ve Turizm potansiyeliyle karın doyurmanın çok önüne geçmiş bir sektörü ifade ediyor“ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana Merkez Park’taki Lezzet Festivali alanında davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Aslında festivalimizin sloganı olan coğrafya lezzettir ifadesi buradaki durumu ifade ediyor. Ülkemizde lezzet deyince akla ilk gelen yerlerden biri Adana'dır. " dedi.

Adana kebabın ateşini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaktı

UNUTULMAZ PANKART

AK Parti'yi kurduktan sonra siyasi yasak nedeniyle meclise alınmadıkları dönemde Adana'ya geldiklerini ve o dönemde kendisine yapılan karşılamada açılan pankartı unutamadığını dile getiren Erdoğan, "Seni kebaptan ve şalgamdan daha çok seviyoruz dediler. Gerçekten de bir Adanalının bir başka faniye olan sevgisini bundan daha samimi anlatabilecek başka bir ifade yoktur." dedi.

"YEMEK KARIN DOYURMANIN ÖNÜNE GEÇMİŞ BİR SEKTÖR"

Erdoğan, "Dünyadan ve Türkiye'den pek çok kabiliyetli şefin katıldığı festivalimizin her geçen yıl geliştiğine şahit oluyoruz. Şehrin lezzetlerine aşinalığımızı hamdolsun hiç kaybetmedik. Bugün de Bakanımızla, sözcümüzle, milletvekillerimizle hep beraber işte buradayız. Artık yemek dediğimiz olay ekonomik gücü ve yurizm potansiyeliyle karın doyurmanın çok önüne geçmiş bir sektörü ifade ediyor. Hamdolsun biz bu konuda Adana başta olmak üzere pek çok markaya sahibiz. Elbette Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin gastronomi zenginliği vardır. Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu bakımdan önemle üzerinde durulması gereken bir etkinliktir. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kökenine, mezhebine bakmadan 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz. Adana milli mücadelede gösterdiği direnişle, istikbalini koruma azmini ispatlamış bir şehir olarak başlattığımız kalkınma adımının da önünde yer almıştır." dedi. 

"ADANA'YA VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRDİĞİMİZE İNANIYORUM"

'Adana'ya vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum' diye Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını, "Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, limanıyla, işte burada olduğu gibi gastronomisiyle Adana'ya ne kadar teşekkür etsek azdık. Buraya gelmeden önce Ceyhan'da yatırımların açılışlarını yaptık. Sanayisiyle, gastronomisiyle, sanatıyla, Adana'nın tüm güzelliklerine sahip çıkıyoruz. Festivalimizin sıfır atık prensibiyle düzenlemesini de Paris İklim Anlaşması'nı onayladığımız şu günlerde önemli görüyorum. Bu duygularla Adana Lezzet Festivalimizin 5.sinin hepimizin muhabbetine vesile olmasını diliyorum. Allah ağzımızın tadını bozmasın diyorum” diyerek bitirdi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...