PKK'da çözülme ve kaçışlar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'da çözülme ve kaçışlar devam ediyor

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Başarılı nokta operasyonları, PKK'nın sözde üst düzey yönetim kadrosunda paniğe neden olurken, örgütten kaçışlar da arttı. Irak'ın kuzeyinde ve İran'da örgütten ayrılmak isteyen teröristlerin intihara yönlendirildiği öğrenildi.

Irak kuzeyinde 14, İran'da ise 25 teröristin kaçmaya çalışırken diğer örgüt mensuplarınca yakalandığı ve örgüte ait bir mağaraya gönderildiği öğrenildi.

Teslim olan teröristler de ifadelerinde çok sayıda örgüt mensubunun PKK'dan ayrılmak istediğini bildirdi. Başarılı nokta operasyonları PKK'nın sözde üst düzey yönetim kadrosunda paniğe neden olurken, Irak'ın kuzeyinde ve İran'da da teröristlerin örgütten kaçmaya başladığı ortaya çıktı. 

176 TERÖRİST TESLİM OLDU

Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda sadece bu yıl teslim olan örgüt mensubu sayısı 176'ya yükseldi.

39'U SÖZDE ÜST DÜZEY 127 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Eren operasyonlarıyla ilkbahar-yaz döneminde 4'ü kırmızı, biri mavi, ikisi yeşil, 10'u turuncu, 17'si gri, 5'i renk kategorisinde yer almayan 39'u sözde üst düzey 127 terörist etkisiz hale getirilmişti. İmha edilen 402 sığınak, mağara ve yeraltı deposunda ise 242 mayın/EYP, 271 silah, 258 el bombası, 632 tüp ve 13 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

AYRILMAK İSTEYEN İNTİHARA YÖNLENDİRİLİYOR

Başarılı operasyonlar, yurt içindeki ve sınır ötesindeki teröristlerin PKK'dan kaçması sürecini hızlandırdı.

Teslim olan bazı teröristler de çok sayıda teröristin örgütten ayrılmayı istediğini belirtti. Ayrıca PKK'nın örgütten ayrılmak isteyen teröristleri intihara yönlendirdiği belirlendi.

BASKI ARTIYOR

Örgüt mensuplarına yalan bilgiler vererek motivasyonu yüksek tutmayı amaçlayan PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin kaçış planı yapan teröristler üzerinde de sürekli baskı yaptığı ifade edildi.

PKK içerisinde yaşananlar, teslim olan teröristlerin ifadelerine yansıdı. Teslim olan bir terörist ifadesinde, yaşam koşullarının kötüleştiğini, kış kamplarına sınırlı miktarda erzak ile örgüt mensuplarının hayatlarını sürdürmeye çalıştığını bildirdi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...