TRT payı ile enerji fonu kesintileri kaldırılıyor

Düzenleyen:
TRT payı ile enerji fonu kesintileri kaldırılıyor

TÜRKİYE Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söyleyerek TRT payının elektirik fatularından kaldırıldığını açıkladı.

'KÜRESEL ENERJİ PAYINDAKİ KRİZİ ÖNLEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğna konuşmasında, "Doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle bin 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızı konutlarda tükettikleri doğalgazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatına baktığımızda hane halkına verdiğimiz doğalgazdan %70 hibe yaptığımızı söyleyebiliriz. Bir başka ifade ile her vatandaşımıza 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk. Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla küresel enerji payındaki krizi önleyeceğiz. 2022 inşallah emeklerimizin, fedakarlıklarımızı görmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır. Büyük, güçlü Türkiye yolunda 2022 yılını başarıyla geride bıraktıktan sonra Türkiye'nin yükselişine hep birlikte şahitlik edeceğiz." dedi.

TRT PAYI YÜZDE 2 ORANINDA ALINIYORDU

İlk kez 2008 yılında elektirik faturalarına yanstılan TRT payı,Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Gelirleri Kanunlarına istinaden aktif elektrik enerjisi bedeli üzerinden %2 oranında alınarak ve TRT'ye iletilen bedeldir.

 

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...