PKK’nın kış üslenmesine ağır darbe

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK’nın kış üslenmesine ağır darbe

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığı Eren Kış Operasyonları'nda Bestler-Dereler bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonda teröristlere ait, 85 mağara, sığınak ve depo da imha edildi.

Eren Kış-1 Operasyonları kapsamında Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde tespit edilen teröristlere ait mağara, sığınak ve depolarda; 1 adet 60 mm.'lik havan, 1 adet Zagros silahı, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 6 adet EYP, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 8 adet el bombası, 5 kilo patlayıcı madde, 103 adet roketatar sevk fişeği, 2 adet araç telsizi, 5 adet el telsizi, yaşamsal gıda ve malzeme, çok sayıda silah ve bu silahlara ait mühimmat, örgütsel doküman, tıbbi malzeme, çeşitli mutfak, giyim, temizlik, kırtasiye, hırdavat ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

İKİ AYRI SALDIRININ FAİLLERDEN OLDUĞU BELİRLENDİ

Eren Kış-1 Operasyonunda Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliği ve katıldıkları eylemlerde tespit edildi. Teröristlerden birinin 9 Temmuz 2019 tarihinde Şırnak Herguş Yaylasında öldürülen 2 çobanın ve 24 Temmuz 2019’da yine Şırnak Beribira bölgesindeki silahlı saldırının faillerinden olduğu belirlendi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...