Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanlık açıkladı: Tehlikeli türleri besleyenlere ceza yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakanlık açıkladı: Tehlikeli türleri besleyenlere ceza yağdı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Emniyet ve jandarma bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerince çocuk parklarında, kalabalık cadde ve sokaklarda beslenmesi yasak olan tehlikeli köpek cinslerini tasmasız ve ağızlıksız gezdirenlere ceza yağdı. 2020'den itibaren tehlikeli köpek ırklarını besleyen toplam 2 bin 348 kişiye idari para cezası kesilirken, tehlike arz eden 401 hayvan barınaklara teslim edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 2020'de çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, bu suçları işleyenlerin yakalanması amacıyla Emniyet ve Jandarma bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri 2 bin 500 personel ve 205 tam donanımlı araç ile çalışmalarını sürdürüyor.

2 BİN 602 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Bu birimlerin, çevre ve hayvanlara yönelik işlenen suçlarla daha etkin mücadele edebilmesi amacıyla, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulaması da hayata geçirildi. HAYDİ mobil uygulamasıyla hayvanların korunmasına yönelik bildirimlerin yanı sıra tehlike arz eden hayvan türlerine yönelik ihbarlar kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. 177 bin 700 kişi tarafından cep telefonlarına yüklenen uygulama üzerinden 30 bin 82 ihbar yapıldı. Ülke genelinde jandarma ve emniyete bağlı HAYDİ timlerince Türk Ceza Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu kapsamındaki 2 bin 602 olaya müdahale edildi, 2 bin 577 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

BİN 740 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

Türk Ceza Kanunu’nun "Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" hükmü gereğince, hayvanları tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakan bin 740 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

384  KİŞİYE PARA CEZASI 

Bunun yanı sıra tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız ve maskesiz gezdiren 1964 kişiye idari para cezası uygulandı. Ayrıca Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası verildi, 401 tehlike arz eden hayvanın barınaklara teslimi sağlandı.

Bakanlık açıkladı: Tehlikeli türleri besleyenlere ceza yağdı

6 KÖPEK TÜRÜ TEHLİKELİ KABUL EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığınca tehlike arz eden köpek türleri, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Bransilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully olarak belirlenmişti. 6 köpek türüne sahip kişilerin hayvanlarını kısırlaştırıp kayıt altına aldırmak için 14 Ocak 2022'ye kadar süre verilmişti.

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...