İllegal ticarete polis baskını: Pitbull köpeklerle önlem almışlar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İllegal ticarete polis baskını: Pitbull köpeklerle önlem almışlar

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İstanbul'da internet üzerinden illegal ticaret yapan ve kurdukları korsan çarğı merkezi ile vatandaşları dolandıran şebeke polisin operasyonuyla yakalandı. Polis baskınına karşı pitbull cinsi köpeklerle önlem aldıkları ortaya çıkan şebeke üyelerinden 4'ü gözaltına alındı.

İstanbul’da, açtıkları çeşitli internet siteleri üzerinden illegal ticaret gerçekleştiren ve kurdukları korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebekeye düzenlenen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan zanlıların, polis baskınına karşı pitbull cinsi köpekle önlem aldıkları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir dolandırıcılık şebekesinin çeşitli internet siteleri açarak bu platformlardan ağlarına düşürdükleri kişilere hayali ürün satıp, sipariş veren vatandaşlara ürün göndermeden haksız kazanç elde edildiğini tespit etti.

POLİS BASKININA KARŞI PİTBULLLU ÖNLEM

Esenyurt’ta uydukları korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebeke mensuplarını tek tek belirleyen ve çalışma yöntemlerini deşifre eden siber polisi, 4 şüphelinin yakalanması için dün Arnavutköy, Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 İlçe ve Beylikdüzü’nde “Çağrı Merkezi” olarak kullanılan korsan iş yerine yapılan operasyonda 15 cep telefonu, bu telefonlara ait 15 sim kart, 9 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk, 1 tablet, para sayma makinesi, av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 43 fişek ile 18 bin 500 lira para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların, polis baskınına karşı pitbull cinsi köpekle önlem aldıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

ŞEBEKENİN KİRLİ YÖNTEMİ DEŞİFRE OLDU

Zanlıların emniyetteki ifade işlemleri sürerken, şebekenin dolalandırıcılık yöntemleri de deşifre oldu.
Polisin yaptığı titiz çalışma ile çökertilen şebekenin, çeşitli internet siteleri açarak bu sitelerden vatandaşlardan ürün siparişleri aldıkları, dolandırıcıların sipariş veren vatandaşlara ürün göndermediği, ancak ürünlerin parasını kendileriyle birlikte çalışan anlaşmalı hesap sahiplerinin hesabına havale ettirerek haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.

Şebekenin piyasada kaç kişiyi dolandırdıkları ve ne kadar vurgun yaptıkları ise araştırmaların sonucunda ortaya çıkacak.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...