Müsilajla mücadele düzenlemesi yasalaştı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Müsilajla mücadele düzenlemesi yasalaştı

TÜRKİYE Haberleri  / TRT Haber

Denizlerdeki kirliliği önlemeye yönelik müsilajla mücadele düzenlemesi yasalaştı. Yasa ile Marmara havzasındaki belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak.

Denizlerdeki kirlilik, kaynağında temizlenecek. Kirli suların denize dökülmesinin önüne geçilecek. Müsilajla mücadelede yeni önlemler içeren düzenleme yasalaştı.

Marmara Havzasındaki tüm belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak.

Belediyeler, 6 ay içinde projelerini, 3 yıl içinde de tesisleri kurmak zorunda olacaklar.
Tanker, gemi ve deniz araçlarıyla katı atık ve evsel atık boşaltanlara iki kat ceza kesilecek.

TEDBİR ALMAYAN LİMANLARA 100 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI

Gerekli tedbirleri almayan liman, tersane gibi işletmelere 100 bin liraya kadar para cezası verilecek. Atıksu arıtma, geri kazanım ve sıfır atık yönetimi kapsamındaki tesisler özel sektör eliyle yapılabilecek.

İleri arıtma teknikleriyle arıtılmış suyu yeniden kullanan kuruluşlara yönelik teşvikler de artırılacak. Enerji indirimi, yeniden kullanım oranına göre yüzde yüze kadar artırılabilecek.

Bina Kimlik Sertifikası uygulaması da etkin bir şekilde uygulanacak. Sertifikalar, yapı denetim firmaları tarafından 5 yılda 1 yenilenecek. Böylece, denetim sonrası binaya yapılacak müdahaleler önlenmiş olacak. 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...