Suriyeliler, akın akın Türkiye'ye geliyor

- Güncelleme:
Suriyeliler, akın akın Türkiye'ye geliyor

TÜRKİYE Haberleri

Suriye'deki şiddet olayları sonrasında son 24 saatte bin kişinin sınırı aşarak Türkiye geçiş yaptığı belirtildi. Türkiye'ye sığınanlar arasında bir de generalin olduğu açıklandı. Öte yandan, Suriye'nin Halep kenti yakınlarında çatışmanın ortasında kalan Türk şoförü 48 yaşındaki Hasan Koçak hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Suriye'deki olaylar yüzünden Suriye'den Türkiye'ye son 24 saatte gelenlerin sayısının bine ulaştığını bildirdi. nbsp;Dışişleri Bakanlığındaki olağan basın toplantısında Türkiye'ye gelen Suriyelilerle ilgili basın mensuplarına bilgi aktaran Ünal, bu sabah itibarıyla Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 14.700'e ulaştığını ve son 24 saatte bin kişinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. nbsp;Suriyelilerin 14.200'ünün Hatay'da, 500'ünün ise İslahiye'de bulunduğunu ifade eden Ünal, dün itibarıyla 6 olan general rütbeli sığınmacı sayısının da 7'ye yükseldiğini kaydetti

SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİLER

Bu arada, Suriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan 228 Suriyeli Gaziantep'te bir spor salonuna yerleştirildi. Reyhanlı ilçesinden ülkeye giriş yapan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 228 Suriyeli, otobüslerle Gaziantep'in İslahiye ilçesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında İslahiye Spor Salonu'na yerleştirilen Suriyelilerin, yatak, battaniye ve yiyecek gibi tüm ihtiyaçları İslahiye Kaymakamlığınca karşılandı. İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Suriyeliler ilçeye ulaşmadan önce akşam saatlerinde, tüm daire amirleriyle Suriyelilerin kalacağı spor salonunda, basına kapalı olarak toplantı yaptı. Bu arada, Suriyelilerin geçici olarak spor salonunda misafir edileceği, daha sonra ise kurulacak çadırlara yerleştirilecekleri bildirildi. nbsp;

BİR TÜRK ŞOFÖR DAHA ÖLDÜ nbsp;

Suriye'nin Halep kenti yakınlarında çatışmanın ortasında kalan Türk şoförü 48 yaşındaki Hasan Koçak hayatını kaybetti. Koçak'ın ailesi cenazeyi almak için Halep'e gitti. Üç gün öncede Kilis'ten Halep'e giden Hayrettin Ayoğlu isimli Türk vatandaşı iki ateş arasında kalıp hayatını kaybetmişti.
nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...