Dışişleri uyardı: Türkiye'ye dönün

- Güncelleme:
Dışişleri uyardı: Türkiye'ye dönün

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler bir alt seviyeye indiriliyor. Dışişleri Bakanlığı, "Suriye'de yaşayan Türk vatandaşlarına yurda dönmelerini tavsiye ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Suriye'de ikamet eden Türk vatandaşlarının yurda dönmelerini kuvvetle tavsiye etti. nbsp;
Suriye'de bulunan ve Türkiye'ye iade edilmeyen gazeteciler Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun'un başına gelenlerin ardından Dışişleri önemli bir uyarı yayınladı. Karayolunda mecbur kalmadıkça Suriye üzerinden geçilmemesi ve zorunlu hallerde ise gündüz seyahat edilmesi yönündeki uyarıları hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, "Suriye'deki gelişmelerin seyrinin vatandaşlarımız için ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiği görülmektedir. Bu itibarla, Suriye'de ikamet eden vatandaşlarımızın yurda dönmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir" açıklaması ile uyarı seviyesini bir üste çıkardı.

Şam'da konsolosluk hizmetleri verilmeyecek nbsp;

Suriye'deki son gelişmeler ışığında, Şam Büyükelçiliğindeki Konsolosluk hizmetlerinin nbsp;22 Mart 17.00 itibari ile durdurulacağını açıklayan Dışişleri şunları kaydetti: nbsp;"Halep Başkonsolosluğumuz ise vatandaşlarımıza mevcut koşullar çerçevesinde konsolosluk hizmetleri sunmaya devam edecektir. Diğer taraftan, Suriye'deki vatandaşlarımızın gerektiği takdirde Beyrut ve Amman Büyükelçiliklerimizin Konsolosluk Şubeleri'ne de başvurmaları her zaman mümkündür. Suriye'deki vatandaşlarımızın ayrıca, konsolosluk hizmetleri ve işlemleri hususlarında danışmak istedikleri konularda haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi'yle (+90 312 292 29 29) temasa geçmeleri tavsiye edilmektedir."

Büyükelçilik de kapatılabilir nbsp;

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu güvenlik sıkıntısı yaşanmadığı sürece Türkiye'nin Şam Büyükelçiliğini kapatmayacağını açıklamıştı. nbsp;Ancak 27 Şubat'ta yapılan MGK toplantısı öncesinde Türkiye'ye gelen nbsp;Büyükelçi Ömer Önhon'un yaklaşık 20 gündür Suriye'ye dönmemesi büyükelçiliğin kapatacağı iddiasını da beraberinde getirmişti. Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada, nbsp;İsviçre, İspanya'nın yanı sıra Katar da güvenlik gerekçesiyle Şam'daki büyükelçiliğini kapatarak büyükelçisini geri çekmişti. nbsp;Öte yandan dün de Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyeleri olan Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de büyükelçiliklerini kapatma kararı aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...